DJ пулта на Пристанище Бургас ще посрещне Adam Beyer, Ilario

...
DJ пулта на Пристанище Бургас ще посрещне Adam Beyer, Ilario
Коментари Харесай

Бургас посреща фестивала SOLAR Summer през август

DJ пулта на Пристанище Бургас ще посрещне Adam Beyer, Ilario Alicante, Joseph Capriati и Loco Dice в двете фестивални нощи

За втора поредна година Бургас става хазаин на най-мащабния фестивал за електронна музика у нас. SOLAR Summer е едно от най-емблематичните събития с редица морски издания, които остават вечно в историята на българската музикална сцена, оповестява.

На 12 и 13 августфестивалът се завръща на пристанището в Бургас за двудневно празненство със мощен лайнъп, включващ основните международни фигури в техно и хаус музиката. На особено построената сцена в двата дни ще се изявят - Adam Beyer, Ilario Alicante, Joseph Capriati, Loco Dice, Liubo Ursiny и Stephen Popov.

Фестивалът стартира в петък, 12 август, с откриващ сет от Stephen Popov. В същата вечер ще е и специфичният посетител Joseph Capriati – добре прочут на публиката с дългите си маратони зад пулта и добре продуцирани техно и хаус части. От 2007 година насам Capriati остави отпечатъка си на многочислени събития по целия свят и издаде обичани рилийзи за лейбъли като Drumcode и CLR. Докато сингълите му включват най-вече минимал техно части, албумите му показват неговата еластичност – от даунтемпо и дръм енд бейс частите в „ Save my Soul “ от 2010 година до селекциите в „ Metamorfosi “ от 2020 година, които са въодушевени от гараж хаус и транс музиката.

Още един дълго приветстван актьор ще е на сцената в петъчната вечер, а точно Loco Dice. Артист с пламенно звучене, тъкмо каквато е и неговата персона. Музиката му, както и самият той, е изпълнена със характерен темперамент, който продължава да го държи на челните позиции на международната сцена.

Фестивалът продължава на 13 август, събота, със сет от Liubo Ursiny. Веднага след него публиката ще има удоволствието да посрещне една безспорна техно икона с непоклатимо музикално завещание – Adam Beyer. От шведската ъндърграунд сцена до върховете на международната, той не стопира да играе управителна роля във формата на актуалното техно, както го вършат малко актьори от неговото време. С фокусиран взор върху техно звученето, той съумя да трансформира Drumcode в универсална марка, приета по всяка точка на света. От бутикови събития и фестивални подиуми до разширение на радиопредаването му допълнително от 53 страни, лейбълът продължава да предлага най-съвременното от света на електронната музика.

Не на последно място, завършек на втората фестивална вечер ще даде диджеят, който може да накара всеки да танцува – Ilario Alicante. Той е почнал като обожател на клубната сцена и към момента се счита за подобен, тъй че не стопира да поддържа жизненоважната връзка с дансинга. Възходът на италианеца е стремителен, с рекорден дебют на Time Warp на 15 -годишна възраст, два лични лейбъла (Deep Moves и Virgo) и забележителни продукции за редица международни лейбъли. Важна част от кариерата му са рилийзите за Drumcode. Той се появява за първи път в лейбъла през 2016 година с вълнуващия трак „ Temporary “, след което следват сингълите „ Awakened “ и „ Figures & Echoes “.

През миналата година излезе и последната му продукция за Drumcode, „ Rave Soul “, която задълбочи приноса му към лейбъла с пулсиращи бийтове и мелодични преходи.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР