„Дизелгейт” и последиците за Volkswagen нямат край. Лъжливият софтуер, мамещ

...
„Дизелгейт” и последиците за Volkswagen нямат край. Лъжливият софтуер, мамещ
Коментари Харесай

Глобите за Volkswagen след „Дизелгейт” достигнаха $33 млрд.

„ Дизелгейт” и последствията за Volkswagen нямат край. Лъжливият програмен продукт, мамещ тестванията за нездравословни излъчвания, към този момент коства на концерна над 28 милиарда евро. Във вторник концернът разгласи, че е бил ударен от нов санкция, обвързвана с нарушавания от Audi. Мюнхенски прокурори глобиха Audi с 800 млн. евро, с които общите загуби на Volkswagen Group от „ Дизелгейт” доближиха 28,2 милиарда евро ($32,7 млрд.). Това включва санкции и други санкции, заплащания на управляващите, разноски за обезщетения и премахване на дефектите.

Тези средства се равняват на 12% от приходите от миналогодишните общи продажби на Volkswagen, което е повече от облагата на марката за 2017 година

А това надалеч не значи, че Volkswagen ще се отърве единствено с това. Компанията към момента е изправена пред редица правосъдни каузи, в това число едно от акционерите в Германия, които настояват, че компанията съзнателно ги е подвела. Те желаят повече от 9 милиарда евро отплата.
 Audi R8 V10 Plus Coupe Competition Audi R8 V10 Plus Coupe Competition
Volkswagen съобщи във вторник, че приема санкцията, наложена от прокурорите. Тя ще се отрази на тазгодишните облаги. С това инспекцията на мюнхенските прокурори свършва, само че за някогашния необут на Audi проблемите занапред предстоят.

Германските управляващи са наложили 5 млн. евро (максималната) санкция за административни нарушавания. Останалите 795 млн. прокурорите са сметнали, че се равняват на облагата на Audi от продажбата на дизелови мотори с лъжовен програмен продукт в Европа и Съединени американски щати. Тук става въпрос за към 5 млн. коли, оборудвани с V6 и V8 дизелови мотори, създадени от Audi и инсталирани в модели на Audi, Volkswagen и Porsche, както и модели Audi, оборудвани с мотори EA 189 и EA 288, създадени от Volkswagen. Периодът е сред 2004 и 2018 година

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР