Дизайнерката Аксел Харди ще представи своята най-нова екологична колекция по

...
Дизайнерката Аксел Харди ще представи своята най-нова екологична колекция по
Коментари Харесай

Аксел Харди показва екологична колекция

Дизайнерката Аксел Харди ще показа своята най-нова екологична сбирка по време на първата вечер от Седмицата на модата в София. Тоалетите ще бъдат показани на 17 септември. Линията за сезон есен/зима 2019/2020 е с мотото " Засади дърво - създай бъдеще " (Plant a tree - create a future) и показва концепцията на авторката и нейната реакция, подбудена от следените промени на климата.

" Нека модата основава хубост на планетата, а не замърсяване! Всеки може да засади най-малко едно дърво и това е от значително значение. Затова избрах признакът на тази сбирка да е дървото, което ни подарява с О2, откакто вдишва нездравословните излъчвания. За мен екологичната мода не е просто настояща тематика, а задача, която последвам през последните 20 години в работата си. Смятам, че хората през днешния ден са мощно отворени към нови оферти и ролята на дизайнерите е да им предложат качествени други възможности в модата ", споделя Аксел Харди.

Дървото и клоните участват като декоративни детайли в множеството визии от сбирката. Идеята е всяка част от облеклото с този детайл да припомня за човешкия ни дълг да се грижим за общия дом, в който живеем. Екологичното произвеждане посредством потребление на естествени първични материали и материали постоянно е било приоритет в работата на дизайнерката. С цел да сведе до най-малко използването на пластмаса, полиестер и поиамид, вместо копчета и ципове употребява шнурове и връзки. Памукът, ленените, конопените и вискозните прежди от целулоза се разграждат до три месеца. Също по този начин при органичното багрене в земята не отиват нездравословни химикали. Аксел Харди основава и линия неповторими дрехи вид пачуърк, за който използва и най-малките размери материали, като по този начин производството на марката Axel Hardy е на процедура съвсем без боклуци.

Друга основна част от актуалната сбирка са визиите, представящи линията рециклирани дрехи. Използвани са нови непродаваеми заради модел или размер джинси на международни марки. С концепцията да не бъдат изхвърлени в земята като отпадък, те заживяват нов живот, съчетани с плетива от прежда, регенерирана и направена от джинсови боклуци. Колекцията включва също по този начин нова линия връхни дрехи - двулицеви и мултифункционални, съчетават се с тесни меки рокли, панталони, поли, раздвижени пончота и блузи. Цветовете са в синхрон с природата и основават чувството за уют и комфорт, наред с това и за различност.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР