Дивото винаги е привличало човека със своята тайнственост. Затова днес

...
Дивото винаги е привличало човека със своята тайнственост. Затова днес
Коментари Харесай

Обучение на норвежка горска котка

Дивото постоянно е привличало индивида със своята загадъчност. Затова през днешния ден норвежката горска котка, която носи духа на дивата природа в себе си в доста по-изявена степен от други представители на котешкото царство, е мечтан домакински любим.

Наред с волния темперамент, получен в завещание от дивите предшественици, тази красива и автентично изглеждаща норвежка горска котка е изненадващо спокойна и търпелива даже с интензивно движещи се деца или други животни. Наред с това е отзивчива, дружелюбна и другарски настроена, което благоприятства нейното образование и образование. Не бива да се не помни обаче самостоятелната природа на животното, тъй като това може да попречи на проектите на стопанина по отношение на възпитанието и дресурата на норвежка горска котка.

Като цяло не се чакат проблеми с норвежката питомка във връзка с придобиване на привички за потребление на котешката тоалетна. Като всички породи и тази котка е чисто животно, което добре се грижи за хигиената си и бързо привиква с разпоредбите в дома, които засягат хигиенични и други условия. Трябва да се има поради обаче деликатната природа на тази порода, което изключва всякакво жестоко отношение и физическо принуждение, тъй като котето ще страда дълго от неприятно отношение към него.

 Норвежка горска котка

Поради вродения си разсъдък, норвежката горска котка може да се научи да извършва елементарни команди, само че с цел да бъде научена на тях, най-добре е образованието да се прави под формата на игра. Тази писана е запазила ловните инстинкти на предците си и в случай че бъде подтиквана тази страна на нейния темперамент, тя може да бъде подготвена да пази къщата от настъпление на гризачи. Трябва да се внимава обаче, в случай че в дома се отглеждат дребни птички или други дребни животни от рода на гризачите, тъй като горската котка може да ги припознае като ловна цел.

Тази порода обича височината и катеренето. Не е нужно да бъде подтиквана, задоволително е да се слагат катерушки и стълбички по стените, с цел да се основат условия за трениране на катераческите умения на норвежката пухкава хубавица.

Нужни са минимални старания, с цел да се трансформира котка от тази порода в примерен домакински питомец.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР