Регистрирани са 63 случая на чревни инфекции срещу 40 от

...
Регистрирани са 63 случая на чревни инфекции срещу 40 от
Коментари Харесай

Расте броят на чревните инфекции във Варна


Регистрирани са 63 случая на чревни инфекции против 40 от миналата седмица, като през актуалните дни чревните инфекции са показани от: 53 ентероколита, 1 вирусен хепатит, 3 ротавирусни ентерита, 4 колиентерита и 2 салмонелози.

От въздушно - капковите инфекции /без грип и ОРЗ/ са регистрирани 22 лица против 11 за миналата седмица, показани от: 17 случая на варицела, 1 случай на бактериален менингит и 4 случая на скарлатина. Регистрирани са 117 бр. остри респираторни болести против 62 ОРЗ от миналата седмица. С затруднения от грип и ОРЗ са 20 лица (15 бронхити и 5 пневмонии). В имунизационният кабинет през отчетния интервал са минали общо 36 лица. Проведени са 19 имунизации. С ваксина срещу жълта тресчица са обхванати 5 лица.

В кабинета за анонимно и гратис консултиране за СПИН (КАБКИС) са минали и изследвани 8 лица. С Бързо уведомление в РЗИ- Варна са обявени 13 лица ухапани от кърлеж. Извършени са 66 бр. епидемиологични изследвания на заболели с остри заразни заболявания (ОЗБ). Радиофизичните
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР