Varna24.bg за 30-годишният инвалид Светльо, който живее в барака без

...
Varna24.bg за 30-годишният инвалид Светльо, който живее в барака без
Коментари Харесай

След публикация на Varna24.bg: Вълна от съпричастност заля Светльо, който живее в барака без вода и тоалетна във Варна

Varna24.bg за 30-годишният неработоспособен Светльо, който живее в колиба без прозорец, вода и тоалетна във Варна, вълна от съпричастнос заля лъчезарният млад мъж в инвалидна количка, научи медията ни от читатели.

Много хора са занесли храна, облекла и памперси на мъжа, хора са отделили от средствата си, с цел да му оказват помощ. Дарители са занесли ледник и диспенсър за вода. Строителна компания предложила да разшири с още една стая бараката, а от компания Екотой във Варна поеха ангажимент пред Varna24.bg да обезпечат химическа тоалетна за инвалида, който е с диагноза детска церебрална парализа.

След като се даде публичност за мъжа, който се къпе в съседка два пъти месечно, от Община Варна също е потърсено подпомагане за настаняването му в общинско жилище. Не е ясно дали това ще се случи, по тази причина Светльо още веднъж насочи голяма молба посредством медията ни, в случай че някой може да му обезпечи покрив над главата с баня и тоалетна, да го стори, до момента в който се откри трайно решение на казуса му.

Младият мъж е сияен и разговорлив и споделя, че не би могъл да живее в изолираност в Домът за остарели хора " Гергана “, където му е било препоръчано да обитава.  

Припомняме,че Светльо е кръговиден сирак. Изоставен е в Дом за сираци в Луковит, където е имал доста тежък живот, бил е унизен и измъчван от възпитателите.

Преди 7 години купил бараката на ул. " Роза " на погашение и оттогава живее в тясното помещение, а вечер оставя отворена вратата, с цел да влиза въздух вътре. Оставя извън и инвалидната си количка, за която няма място вътре.

Мъжът е мощно обезпокоен от захлаждането на времето, когато ще му се наложи да живее в затвореното тясно пространство. Освен това Светльо заплаща индустриален ток за населяваната колиба, което е свръх силите на инвалида с дребна пенсия.

Във видео, изпратено до медията ни от читатели, които са се отзовали и са помогнали, Светльо показва голямата си признателност към всички положителни хора.

Вижте какво споделя той!

За повече информация: Даниела Иванова 0889 681 227

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР