Фалшив ли е алкохолът, който ни сервират в заведенията, се

...
Фалшив ли е алкохолът, който ни сервират в заведенията, се
Коментари Харесай

Сервират ли ни фалшив и разреден алкохол в баровете по морето?


Фалшив ли е алкохолът, който ни сервират в заведенията, се ревизира в лабораторията на Националния институт за проучване на виното и спиртните питиета. Експертите в него ревизират дали барманите по морето ни оферират разредени уиски, водка и вино и дали подменят наличието на бутилките зад бара.

През последните месеци митническите власи откриват тонове алкохол с неразбираем генезис, който може да потегли към нощните заведения по морето и огромните градове. От началото на август от КЗП също стартират дейни инспекции по Черноморието.

Всеки литър алкохол, открит от инспекторите в съмнителни гаражи, изби или задни дворове, идва за изпитвания в Централната митническа лаборатория. 

Само през последните дни за разбор в нея идват над 100 литра наливен алкохол, открити при акция на Митниците и Министерство на вътрешните работи. Течността е разпределена в 10 огромни пластмасови туби, демонстрира Александра Наумова, която управлява лабораторията.

" Това е чист алкохол. Той разрешава от него да бъде създаван наливен алкохол с по-ниско алкохолно наличие, тъй че да е подобаващ за директна консумация ", споделя пред NOVA тя.

Това буди подозрение в митничарите, че тубите с наливен алкохол могат да тръгнат към питейните заведения и нощните заведения към морето. Потвърждават го и откритите при инспекцията бутилки с есенции – с разнообразни цвят и мирис.

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР