Varna24.bg. Вече е избрана фирмата, която ще произведе модерните технически

...
Varna24.bg. Вече е избрана фирмата, която ще произведе модерните технически
Коментари Харесай

Новите паяци във Варна ще вдигат с лекота и най-мощните джипове

Varna24.bg .

Вече е определена компанията, която ще създаде модерните механически средства, които ще бъдат Евро 6 дизел с потенциал да подвигат и най-мощните джипове, паркирали погрешно във Варна. Това показа за Varna24.bg Младен Иванов, шеф на Оперативна програма " Паркинги и гаражи ".

" И до момента се справяхме с по-тежките возила, само че новите " паяци " ще подвигат с лекост погрешно паркирали по-големи коли ", посочи Иванов. 

Вече е получено утвърждение от банката за закупуването на новите профилирани коли, следва подписването на контракт. 

След като бъде пусната поръчката новите " паяци " ще бъдат създадени за около 6 месеца. Засега обаче компанията производител остава в загадка.

Набавянето на " паяците “ е обвързвано с плана " Зона за платено улично паркиране и слагане на зарядни станции за електрически коли в град Варна “.

Припомняме, че 720 хиляди лв. е заложена сума за покупка в плановете за индикативни разноски в интервала 2017-2019 година при реализирането на плана. В момента Община Варна разполага с два " паяка “ които са остарели и постоянно единият от тях не работи.

Общо 18 електрически лекотоварни автомобила, които също ще служат за надзор на паркирането, ще бъдат набавени с близо 1.3 млн. лв.. Над 900 хиляди лева пък ще бъдат вложени в построяването на 31 зарядни станции за коли.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР