НУИ Д.Христов:виж ощеНамерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели!

...
НУИ Д.Христов:виж ощеНамерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели!
Коментари Харесай

Приключи ремонтът на Музикалното училище, децата влизат в новите си класни стаи

НУИ " Д.Христов ":виж още Намерете някогашни съученици, състуденти, сътрудници и остарели другари! Регистрирайте се или влезте в профила си.Макар и с месец по-късно, на следващия ден 900 възпитаници и учители от Музикалното учебно заведение във Варна ще открият новата образователна година и ще влязат в обновените си класни стаи. Забавянето на старта на образователната година бе в резултат на продължителният ремонт в образователното заведение, съобщи кореспондент на Varna24.bg

На специфична конференция през днешния ден представители на Министерство на образованието, на строителната компания, извършваща ремонта и шефът на учебното заведение обясниха какви са аргументите за забавянето. Стана ясно, че не е имало кой да реализира строителният контрол по време на строително-монтажните работи. 

Христо Дипчиков, шеф на НУИ " Добри Христов " увери, че възпитаниците на образователното заведение ще наваксат с образователния материал, който ще бъде преструктуриран и няма да бъдат лишени от полагащите им се ваканции. 

Припомняме, че ремонтът на НУИ " Добри Христов " започва през февруари тази година и старта на новата образователна година беше отлаган няколко пъти заради закъснение на ремонта.  

Реконструкцията и модернизацията на учебното заведение, в което учат 740 възпитаници, е финансиран по Оперативна стратегия " Региони в напредък " 2014-2020 година с бенефициент Министерство на културата. Ремонтните действия са на стойност 3,6 млн. лева, от които 3,1 млн. лева са от Европейския фонд за районно развиване и 549 000 лева национално съфинансиране.

Извършва се реновиране на фасадата и покрива и на вътрешната част на зданието. Постройката е санирана, а дограмата на главната постройка е  сменена. Изградени са рампа и асансьор за хора в неравностойно състояние. 

Извършено е възобновяване на концертната зала, библиотеката и читалнята. В  образователните стаи е сменена настилка, както и звукоизолация на кабинетите за самостоятелно образование. Ремонтирани са ателиетата по графика, статуя и живопис. 

Училището, което е строено през 1902 година разполага с 3 концертни зали /100, 80, 60 места/, 28 кабинета за самостоятелна и профилирана подготовка, 16 класни стаи, 2 компютърни кабинета, кабинети за профилирана професионална подготовка, богата библиотека, физкултурен салон и игрище, 2 балетни зали.

Повече за ремонта и идният старт на образователната година споделя във видеото шефът на НУИ " Д.Христов " Христо Дипчиков.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР