Архивна снимкаПредприетите от БХРА и туристическия сектор действия са в

...
Архивна снимкаПредприетите от БХРА и туристическия сектор действия са в
Коментари Харесай

БХРА: Протестът на туристическия бизнес не е политически

Архивна фотография
Предприетите от БХРА и туристическия бранш дейности са в унисон с главните цели и задания, които бяха записани в Меморандума, сред двете най-големи обединявания в туризма – АТИБ и Конфедерацията на българския туристически бизнес (КБТБ).

От туристическия бизнес са безапелационни, че при потвърдена нужда от рестрикции, подбудени от налагане на здравни ограничения, които лимитират активността им е наложително редом с това да се подхващат и стопански ограничения за обезщетение на компаниите, чиновниците и самонаетите лица и за обезщетения за запазване на работните места в туристическия бранш като структуроопределящ бранш за българската стопанска система.

При въвеждане на ограничаващи ограничения от страна на способените държавни органи, те следва да бъдат общовалидни и наложителни за всички икономически действия, които пораждат условия за разпространяването на КОВИД-19, безапелационни са от туристическия бизнес. Недопустимо е ограничаващите ограничения постоянно да се най-строги и да се постановат първо на фирмите от туристическия бранш, безапелационни са от АТИБ и КБТБ в меморандума.

Тежестта по предварителна защита против разпространяване на КОВИД-19 следва да се разпределя заслужено и реципрочно, като туризмът не следва да бъде браншът, който да понася главната тежест, акцентират от бизнеса. Затова при утежняване на епидемиологичната конюнктура, която изисква налагане на ограничения, свързани с ограничение на огромното скупчване на хора, би трябвало да се затварят всички търговски обекти, като се изключи здравни заведения, аптеки и магазини за хранителни артикули, оферират от бизнеса

Извършването на комерсиална активност да не се обвързва със наложителна имунизация, в случай че тя не се вкара като такава с нормативен акт, упорстват още от туристическия отрасъл.

Като при налагане на районни ограничения, за тях да бъдат планувани същите обезщетения, като за ограниченията, наложени в цялата страна.

В подписания меморандум от АТИБ и КБТБ упорстват още всички размери и периоди по компенсациите наложително да бъдат съгласувани сред Националния координационен щаб и централната изпълнителна управляващи, преди каквото и да е въвеждане на ограничаващи ограничения от управляващите.

Бизнесът упорстват способените държавни органи в незабавен порядък да спомагат за въвеждането на регулация за установяване на обоснована и търпима цена на тока за бизнеса. Апелират за санкциониране на безхаберието при контролиране на пазара на електрическа енергия и на комерсиалната нечиста сделка с електрическа енергия. Тъй като тези условия вършат българския туристически артикул, основан от хотелиери, ресторантьори и други компании с туристически услуги, неконкурентноспособен.

От туристическият бранш желаят понижената данъчна ставка от 9 на 100 за заведения, кетъринг и всички останали действия в туризма, за които тя изтича в края на 2021 г, да остане настояща за безграничен интервал от време като антикризисна мярка, каквото е и европейската процедура.

От бизнеса упорстват и за предприемане на дейности за решение и на други значими, предпочитани и спешни въпроси, касаещи запазването и развиването на туризма в България, като националната реклама, концесиите на плажовете и ски пистите, сезонните служащи и други

В бранш туризъм работят хиляди хора с разнообразни политически разбирания и ориентировка, само че обединени от една основа цел – обезпечаване на удобна бизнес среда за развиване на туризма в България, опазване на работните места и гарантиране на главното право на труд, акцентират от БХРА. Затова от организацията приканват политическите партии да проявят почитание към аполитичността на настояванията и да не вършат опити да се възползват от подхванатите протестни дейности.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР