Дисциплинарни проверки са започнали срещу общо 13 души от "Гранична

...
Дисциплинарни проверки са започнали срещу общо 13 души от "Гранична
Коментари Харесай

Един пушел, друг се хранел! Отстраняват 13 граничари заради влезлите без контрол пътници от Франция

Дисциплинарни инспекции са почнали против общо 13 души от "Гранична полиция " поради случая с пропуснатите без надзор пасажери от Париж на 20 март.
Министърът на вътрешните работи Валентин Радев, основният секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов и шефът на Гранична полиция Светлан Кичиков дадоха къс ексклузивен брифинг по този мотив.
Всичките 13 граничари ще бъдат отстранени от работа до приключването на следствието по случая, като на тяхно място ще бъдат извикани гранични чиновници от Варна и Бургас.
Ръководството на Министерство на вътрешните работи не изключва даже и умишлени дейности от страна на граничните служители на реда, защото съгласно Валентин Радев обясненията им са несвързани. Общо 7 чиновници са липсвали на работните си места сега, в който пасажерите от Париж са пристигнали. Те са обяснили пред проверяващите случая, че по това време са били отвън Терминал 2 на Летище София. Малко по-късно те са били извикани от свои сътрудници и по тази причина част от пасажерите въпреки всичко са били тествани.
"Един пушел, различен се хранел, а трети бил до тоалетна ", разгласи Валентин Радев и окачестви дейностите на чиновниците като "недопустими”.
Министърът е разпоредил и инспекция във "Вътрешна сигурност ", с цел да се обясни дали няма закононарушение в постъпката на граничарите на промяна.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР