Дисциплинарната комисия към УЕФА заседава тази седмица по казуса с

...
Дисциплинарната комисия към УЕФА заседава тази седмица по казуса с
Коментари Харесай

УЕФА може да затвори „Уембли“ след ексцесиите по време на финала на Евро 2020

Дисциплинарната комисия към УЕФА заседава тази седмица по проблема с британските ултраси, които опорочиха финала на Европейското състезание на „ Уембли “ преди няколко месеца. Очаква се националният стадион на Англия да бъде затворен за почитатели минимум за един мач, наред с останалите наказания, които грозят Футболната асоциация в страната, научихме от Eurosport.

19 служители на реда бяха ранени, а 49 души - задържани, по време на финалния дуел за наградата на „ Стария континент “ през юли тази година. Причината за това станаха безредиците, провокирани от местите ентусиасти, които раздраха пропускателните кордони, с цел да нахлуят на стадиона.

Повод за всеобщото неодобрение бе фактът, че Англия играе огромен интернационален край за пръв път от 1966 година, а трибуните на 90-хилядния „ Уембли “ бяха лимитирани с потенциал до 60 хиляди заради Covid-мерките в страната. Това накара мнозина да прекрачат границите на естественото, с цел да влязат на стадиона.

Полицията е събрала още сведения за приложимост на опиати и алкохол в несъразмерни количества към футболната среща, както и за редица кавги сред феновете, които са си закупили постоянни билети, и тези, които незаконно са заели местата им на трибуните.

За похлупак имаше и жадни за популярност почитатели, които нахлуха на терена по време на мача, създавайки спомагателен хаос към организацията на най-големия мач за годината.

В същото време Англия е един от претендентите за хазаин на Световното състезание през 2030 година, само че зачестилите проблеми с британските ултраси по всяка възможност ще извади страната от тази сметка.

Прогнозите са, че УЕФА ще наложи тежко наказване на ФА от най-малко 1 мач без аудитория и санкция в размер на няколко стотин хиляди евро.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР