Дисциплинарната комисия към Френската футболна федераия наложи глоба на Пари

...
Дисциплинарната комисия към Френската футболна федераия наложи глоба на Пари
Коментари Харесай

Глобиха ПСЖ заради фенските обиди към Неймар

Дисциплинарната комисия към Френската футболна федераия наложи санкция на Пари Сен Жермен поради държанието на почитателите по време на мача с Ним на 11 август, с който беше открит сезона в Лига 1. Тогава те издигнаха обидни плакати към звездата на отбора Неймар и с обиди го приканиха да напусне.

От федерацията дефинираха като неприемливи тези дейности на последователите и по тази причина постановиха глоба на клуба. Тя е в размер на 2000 евро, което е дребно, спрямо годишния бюджет на клуба, както и на разноските му по издръжката единствено на Неймар, които са към 40 млн. евро годишно.

Всъщност, не е ясно тъкмо каква част от тази санкция е за обидите към Неймар и банерите. Част от нея е и наказването за потребление на пиротехнически средства от страна на ентусиастите по време на въпросния мач.

Неймар намерено разгласи желанието си да се махне от Париж, а клубът води договаряния с Барселона и Реал Мадрид за продажбата му. Срокът за трансфер е до 2 септември, когато затваря прозорецът във всички водещи шампионати.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР