Дистанционното обучение не компенсира на 100% присъственото. То е толкова

...
Коментари Харесай

Около 1300 са заразените учители, в детските градини вирусът поразява най-малко |

Дистанционното образование не компенсира на 100% присъственото. То е толкоз по-ефективно, колкото е по-голямо присъединяване на родителите. Но то накара учителите да употребяват доста повече новаторски способи. 

Това съобщи министърът на образованието Красимир Вълчев по Българска национална телевизия. Смея да настоявам, че в детските градини са доста по-малко инфектираните учители, дребните деца придвижват доста по-слабо вируса, разгласи той. По думите му учебните заведения са разплодник на короновирус, колкото всяка среда в затворено пространство. 

С огромна степен можем да кажем, че идващият първи образователен ден ще е на 4 януари 2021 година, най-малко за учениците до 4 клас. По-големите ще се редуват, разгласи министърът. Имаме опция за компесаторно образование в присъствена среда, няма да има грипна почивка тази година, броят часове няма да бъде по-малък, най-голямата загуба за децата ще е да изгубят година от образованието си, тъй че няма да допуснем нулева година, безапелационен бе Вълчев. 

Около 1300 са учителите с ковид в страната, посочи той. 

Предоставяме още 15 млн. на учебните заведения, могат да купят по-евтини устройства, да създадат оптималното да дадат на максимален брой деца преносими компютри, изясни министърът. От 700 000 възпитаници няма по какъв начин да получат всички деца, призна той. 

Детските градини също могат да провеждат занимания онлайн, само че най-вече два часа, стана ясно от думите му. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР