Диспропорционалността в икономическите стандарти и регионалното развитие в по-малките населени,

...
Диспропорционалността в икономическите стандарти и регионалното развитие в по-малките населени,
Коментари Харесай

Александър Несторов с въпрос към министър Караджов за трафика София – Перник

Диспропорционалността в икономическите стандарти и районното развиване в по-малките обитаеми, места какъвто е казусът и с област Перник, постановат доста от жителите й да търсят прехранване на пазара на труда в София.

Придвижването на десетки хиляди жители на област Перник в посока София е извънредно затруднено поради прекалено натоварения трафик. Това съобщи националният представител от Движение за права и свободи Александър Несторов в парламентарното си запитване към вицепремиера и районен министър Гроздан Караджов.

Придвижването в часовете преди и след работа от време на време лишава забележителна част от времето на пътуващите, а по време на летния сезон казусът се трансформира в целодневен. Въпреки използването на реверсивно придвижване по пътна артерия София-Перник и съществуването на различна връзка посредством Автомагистрала „ Струма “, която е също обект на натоварен трафик, жителите губят сериозна час от времето си в пътешестване до и назад от работното място, добави Несторов.И попита: „ Какви ограничения възнамерявате вие и подопечната ви Агенция „ Пътна инфраструктура “ да предприемете за облекчение на трафика сред Перник и София. ”.

Действително с построяването на Автомагистрала „ Люлин “, в този момент част от Автомагистрала „ Струма “, огромен брой от пътните транспортни средства, движещи се по направлението Перник-София, се пренасочи към автомагистралното трасе. Тежкотоварното придвижване над 12 тона напълно се реализира по автомагистралата, с което се облекчи трафикът по път 1.1. Участъкът от републиканския път 1.1. от Околовръстен път София-Даскалово до границата с област Перник продължава да е пожеланият маршрут от жителите на област Перник, защото реализира най-пряката връзка със столицата, отговори Гроздан Караджов.

По данни от автоматизираните устройства за записване на пътния трафик средноденонощната активност на автомобилно придвижване през последните пет години няма установено увеличение на автомобилния трафик в сектора квартал „ Княжево “ до пътен възел Даскалово. Делът на леките коли е към 90% от общата численост на преминаващия трафик, добави минисътърът.

Той заяви, че за облекчение на придвижването в пиковите часове и празничните дни се вкарва по този начин нареченото реверсивно придвижване. „ То се реализира по следния метод: сектор 1, обособяват се две ленти за придвижване в посока София всеки работен ден от 6 до 10 часа, финален празничен ден и всяка неделя от 10 до 19 часа. В сектор 2 от километър 278 до километър 282 се обособяват две ленти за придвижване в посока София, последният празничен ден и всяка неделя от 10 до 19 часа. Реверсивното придвижване усъвършенства пропускателната дарба и спомага да не се образуват тапи в интервалите със засилен трафик ”, заяви министър Караджов.

Предвид това АПИ работи и върху план за въвеждане на електронно ръководено реверсивно придвижване, като посредством него ще се управлява и контролира трафикът по направленията Перник-София и София-Перник. Проектът се създава и след окончателното му довеждане докрай, приемане и координиране той ще бъде претендиран за осъществяване, сподели Гроздан Караджов.

С представителите на гражданските неправителствени организации в Княжево персонално съм разговарял два пъти. Наложи се да ги убеждаваме, че това реверсивно придвижване и тези ограничения са краткотрайни, единствено до изграждане на последната изчезнала част от Южната дъга на софийския Околовръстен път. Тя ще е с магистрален габарит, който се надяваме, че ще може да поеме напълно трафика от Перник, тъй че да се облекчи и натоварването, което в този момент се постанова княежевци да търпят, добави Караджов

Много постоянно се случва задръстването да е по едно и също време по пътя София-Владая, по автомагистрала „ Люлин “, която към този момент част от Автомагистрала „ Струма “, в това число и през обходния път, който е през село Мало Бучино, разяснява Александър Несторов. Случва се по този начин, че тези тапи първо покачват доста равнищата на замърсяване, също по този начин лишават жителите, които пътуват по този път от времето, в което те могат да основават спомагателен артикул за нашата Родина. Затова моята молба към вас е да придвижим плановете, които сте стартирали в тази посока, също по този начин да помислим и за разширение на пътя 1.1. София-Владая, моли националният представител от Движение за права и свободи.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР