Дисплеят на устройството има плътност от 14 000 пиксела на

...
Дисплеят на устройството има плътност от 14 000 пиксела на
Коментари Харесай

Показаха първата „истинска умна контактна леща”

Дисплеят на устройството има компактност от 14 000 пиксела на инч

Mojo Lens разрешава на хората да получават неотложно мечтаната информация
(снимка: Mojo Vision)

П ървата в света „ същинска интелигентна контактна леща ” дава на хората потребна и навременна информация, която желаят, без да ги принуждава да гледат надолу към екрана и да се разсейват от протичащото се в близост, оповестиха от разработчика Mojo Vision.

Компанията назовава своите Mojo Lens „ невидими компютри ” – платформа, която разрешава на хората да „ получават незабавна, ненатрапчива и налична информация без помощта на ръцете си и да взаимодействат по-свободно и откровено един с различен ”.

Mojo Vision към този момент е получила патентите, които са от основно значение за създаването на интелигентни контактни лещи с благоприятни условия за разширена действителност (AR). В момента компанията разполага с работещ първообраз на устройството, само че прецизира, че лещите към момента се намират в стадий на разработка и не са налични за продажба.
още по тематиката
Обективите употребяват най-малкия екран в света с рекордна компактност от 14 000 пиксела на инч, най-енергийноефективният датчик за изображения, усъвършенстван за компютърно зрение, радиочестотен интерфейс и датчици за следене на придвижването на очите и стабилизиране на изображението.

Според Mojo Vision, интелигентните контактни лещи могат да се употребяват в разнообразни обстановки – както от елементарните консуматори, по този начин и в бизнеса. В допълнение, компанията възнамерява да създаде алтернатива, предопределена да помогне на хора със едва зрение.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР