Дирекция Вътрешна сигурност“ знае за тези случаи и работи по

...
Дирекция Вътрешна сигурност“ знае за тези случаи и работи по
Коментари Харесай

След разкритията на NOVA за корупция сред катаджии: Срещу 500 лева хора знаели къде са камерите на полицията

„ Дирекция „ Вътрешна сигурност “ знае за тези случаи и работи по тях. Те не са оригиналност за нас. Уведомил съм министъра на вътрешните работи още преди дни. Работим интензивно и сме обхванали всички случаи, които вашият репортаж касае. Задълбочили сме се и доста повече “, съобщи в студиото на „ Здравей, България “ шефът на дирекция „ Вътрешна сигурност “ в Министерство на вътрешните работи гл. комисар Стефан Банков. Коментарът му пристигна във връзка следствието на репортерите на Мартин Георгиев и Тина Ивайлова, излъчено в неделя.

То демонстрира по какъв начин чиновници на реда живеят в разкош на ръба на закона. Разкрита бе и загадка Viber група, в която членуват над 150 катаджии от цялата страна. Всички останали 250 индивида са зяпачи. Те получават опцията да наблюдават къде са камерите на полицията, обезпечава им се кулоар и взимат такси от 100 до 600 лв. от хора, които желаят да се движат умерено по пътищата.



„ По отношение на въпросния чиновник, който се вижда в следствието, танцуващ на музика от цигулка - направили сме инспекция на активността му, както и на тази на брачната половинка му. Докладвано е на прокуратурата в Плевен и чакаме решение. Смея да настоявам, че има данни за това, че брачната половинка няма да може да покрие всички приходи, които имат, съпоставени с имотното им положение “, сподели още Банков.

Той добави, че Министерство на вътрешните работи е предоставило задоволително материали на прокуратурата в Плевен и тя ще извърши спомагателна инспекция по случая.

„ Ние към този момент сме потърсили отговорност от чиновниците. Една такава дисциплинарна процедура обаче изисква време. Обикновено, когато стартира, служителите на реда се разболяват доста бързо. А до момента в който те са в болничен, ние не можем да правим инспекцията “, изясни Банков.

Към сегашния миг се ревизират още пет Областни дирекции на Министерство на вътрешните работи за присъединяване им във въпросната Viber група и за това, че са подхванали някакви дейности.

Имало е ценоразпис, като против 500 лева месечно хората са можели да се възползват от карта с камерите на територията на страната “, сподели Банков.

Той не скри разочарованието си от държанието на пазителите на закона. „ Нямам думи за държанието с парите. То е казус, тъй като всички знаем, че въпросният Данчо Катаджията към този момент беше показан. Полицаят е въплъщение на правда и ред… нямам думи “, добавя още Банков.

Коментар по тематиката направи и Петър Стойков, за който ви разказахме в следствието на NOVA. Собственикът на заведение в Плевен твърди, че катаджията Цветомир Цолов ще му го отнеме по противозаконен метод.

" Отзвукът след снощния репортаж е: " Не те ли е боязън? ". Аз отговорих, че няма от какво да се опасявам, тъй като не съм направил нищо неприятно. Днес ще пътувам към София, с цел да приказвам с юристи, които да ми оказват помощ със случая ", съобщи Стойков.

" Случаят на господин Стойков е докладван на прокуратурата. Ползвани са разнообразни оперативни начини в хода на следствието. Министерство на вътрешните работи разполага с задоволително доказателства, с цел да потърси наказателна и административна отговорност на огромна част от участниците в тази Viber група “, приключи Банков.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР