Дирекция Социално подпомагане и отдел Закрила на детето - Връбница

...
Дирекция Социално подпомагане и отдел Закрила на детето - Връбница
Коментари Харесай

Сигнал за 3 деца, отглеждани в лоши условия в бивш хранителен магазин в София

Дирекция " Социално подкрепяне " и отдел " Закрила на детето " - Връбница на 30 август е известен за три деца, които се отглеждат в неприятни хигиенични условия в някогашен хранителен магазин, оповестиха от Министерство на труда и обществената политика (МТСП).

При визитата си на адреса обществените служащи откриват, че на всички места из помещението има разхвърляни облекла, по масата се виждат съдове с мухлясала храна. Земята е отрупана с боклуци и угарки от цигари. Шишетата за хранене на едно от децата са били мръсни, със засъхнало кисело мляко по тях. Непосредствено до леглото на децата е оставен нож, описват от ДСП-Връбница.

През зимния сезон фамилията се отоплява с печка с твърдо гориво, която е в непосредствена непосредственост до едното легло . Създават се предпоставки за пожар. На въпросната маса са разпръснати и медикаменти, които децата могат да обхванат.

Майката на две от децата е съветвана от обществените служащи , че е належащо да усъвършенства хигиената в помещението, което населява фамилията, както и да обезпечи подобаващ здравословен хранителен режим за децата.-->

Социалните служащи посещават още веднъж адреса, на който живеят децата на 4 септември . Забелязва се, че хигиенно-битовите условия към момента са под сериозния най-малко за развъждане на дете. Мръсните облекла са скрити под леглото и насъбрани върху лавици. По масата се виждат останки от вкиснато кисело мляко. Децата лежат върху мръсни матраци, липсва спално долни дрехи, самите те са мръсни и зацапани, описват още от ДСП-Връбница.

Със фамилията се е работело от 2013 година На майката на едно от децата, която е баба на другите две деца е предлагано два пъти да употребява обществена услуга за повишение на родителския потенциал, само че е отказала да ги употребява. Социалните служащи от ДСП-Връбница няколко пъти са съветвали фамилията за опциите да употребява помощи , които се подсигуряват от законодателството в региона на протекция на детето, само че фамилията не е подало нужните документи за приемането им.

Личният доктор на децата е разказала, че децата се водят при нея в нездрав външен тип , че се постанова тя да се обажда и търси фамилията, с цел да доведат децата на обзор и че се хранят основно с кисело мляко. Въпреки консултациите й децата да бъдат захранени съгласно възрастта, тяхната баба не е поискала да се съобрази с дадените рекомендации.

Координационен механизъм за взаимоотношение при работа при положение на деца, жертви на принуждение или в риск от принуждение и за взаимоотношение при спешна намеса е бил призован на 13 септември т.г.. Потърсена е опция за настаняване на децата при близки и родственици, само че тази мярка не се е осъществила заради липса на искащи да се грижат за децата. Поради това е взето решение за запазване на живота и здравето на децата две от тях да бъдат настанени в приемни фамилии, а третото в Център за настаняване от фамилен вид, допълват от ДСП-Връбница.

Социалните служащи не престават работата с майката и бабата на децата за да се подобрят хигиенно-битовите условия и децата да бъдат върнати в фамилията.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР