Дирекция национален строителен контрол (ДНСК) спря строителството на небостъргача I

...
Дирекция национален строителен контрол (ДНСК) спря строителството на небостъргача I
Коментари Харесай

ДНСК спря небостъргача I Tower

Дирекция народен строителен надзор (ДНСК) спря строителството на небостъргача „ I Tower “ в центъра на София. „ След самосезиране във връзка изявления в медиите за осъществяване на нелегално строителство, Върховна административна прокуратура (ВАП) разпореди на Дирекция народен строителен надзор (ДНСК) осъществяването на инспекция за законността на градежа на така наречен небостъргач „ I Tower “ в центъра на град София “, оповестиха от ДНСК.

След привършване на инспекцията, във ВАП е получен систематизиран отчет, съгласно който при инспекцията на място и по документи на градежа на двете здания чиновници на ДНСК са установили, че е налице нарушаване на Закона за устройство на територията (ЗУТ).Развитието идва, откакто по-рано днес главният прокурор Иван Гешев разгласи, че прокуратурата ще ревизира министъра на културата Боил Банов по отношение на осъществени нарушавания по отношение на въпросната постройка, защото тя се строи наоколо до монумент на културата.

Небостъргачът I Tower е план на италианската компания Proger, състоящ се от две здания, като по-високата се планува да доближи височина от 113 метра, а по-ниската ще е 6-етажна. Ниската част е планувана за офиси, два ресторанта и спа, до момента в който високата ще бъде хотел, за който има подписан контракт с марката Marriott, с 260 стаи, 60 жилището и ресторант. Трите подземни равнища ще са паркинги и механически пространства, съгласно уеб страницата на Proger.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР