Дирекция „Национален парк Рила“ започва процедура за налагане на административни

...
Дирекция „Национален парк Рила“ започва процедура за налагане на административни
Коментари Харесай

Санкции за неспазване на режимите в Национален парк „Рила“ ще бъдат наложени на организатори на заснемане на филм


Дирекция „ Национален парк Рила “ стартира процедура за налагане на административни санкции и наказания за неспазване на режимите в предпазената територия, оповестиха от пресцентъра на Министерство на околната среда и водите.

Решението е във връзка със събитие на 11 август, събота, в региона на циркуса на Седемте Рилски езера. Дирекцията е издала позволение за снимане на подиуми от филм, като в заповедта на шефа на парка са дадени експлицитни инструкции за метода на осъществяване на снимачните действия и организацията им. Заповедта не е била спазена, осъществени са нарушавания на Закона за предпазените територии, проекта за ръководство на парка и откритите режими и правила в парка, се споделя в известието.

На уредниците на събитието – Фондация „ Нашият дом е България “, във връзка със снимане на кино лентата „ Нашият дом е България “ ще бъде потърсена административно-наказателна отговорност за неспазване на поставените условия по издадената съгласувателна заповед на шефа на парка. При определяне самоличността на участниците в нарушаването, които нерегламентирано са навлезли в езеро „ Близнака “, също ще бъде потърсена административно-наказателна отговорност.

За юридически лица Законът за предпазените територии планува налагане на имуществена глоба от 1000 до 10 000 лева, а на физически лица – санкция, като минималната е в размер от 5 до 100 лева, а оптималната от 500 до 5000 лева

Вчера чиновниците на парка не позволиха нерегламентирано нахлуване на моторни транспортни средства в предпазената територия.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР