Дирекция Национален парк Рила“ и Център за личностно и творческо

...
Дирекция Национален парк Рила“ и Център за личностно и творческо
Коментари Харесай

Правят поход до най-високото дърво и най-стария резерват в Рила

Дирекция " Национален парк Рила “ и Център за личностно и креативно развиване на децата на Благоевград се сплотяват в обща самодейност. Състави, участници  в Първи детски фолклорен танцов фестивал " Ритми и багри “ ще създадат поход до най-високото дърво и най-стария резерват в Рила - " Парангалица “.  Инициативата ще се организира в петък и събота /5 и 6 октомври/. Експерти от Дирекция " Национален парк Рила “ ще се погрижат за децата и тяхната забавна разходка из Национален парк " Рила “, като ще показват биологичното многообразие и хубостта на най-големия народен парк в  България.

" Парангалица “ е най-старият горски резерват в България. В резервата са открити към 290 висши растения, срещащи се в иглолистните гори, в субалпийския и алпийския пояс. В резерват “Парангалица " са съхранени типични местообитания на доста скотски типове, предпазени от закона или включени в Червената книга на България.

Това е следващата обща самодейност сред Дирекция " Национален парк Рила “ и Център за личностно и креативно развиване на децата на Благоевград  и е вследствие на положителното партньорство сред тях.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР