Директорката на РИОСВ Бургас е уволнена. Това съобщи на брифинг

...
Директорката на РИОСВ Бургас е уволнена. Това съобщи на брифинг
Коментари Харесай

Асен Личев уволни директорката на РИОСВ Бургас

Директорката на Регионална инспекция за опазване на околната среда Бургас е уволнена. Това заяви на брифинг министър Асен Личев.

„ Заварих 11 шефове на Регионална инспекция за опазване на околната среда, Национални паркове и Басейнови дирекции, за чиято служба не е извършен конкурс. Още не съм ги сменил. Уважавам професионализма, в случай че се потвърдят - да останат да работят, в случай че не - ги отстранявам незабавно “, съобщи министър Личев.

„ На 9 април, в края на мандата министър Димитров подписва заповед, с която анулира императивната възбрана за строителство на Градина и Смокиня. На процедура вкарва изключения. Отмених през днешния ден заповедта като оскъдна. Уволних лицето като негодно – Детелина Николова, шеф на Регионална инспекция за опазване на околната среда – Бургас. Тя е отменила възбраната за всякакво строителство на предпазените дюни в местността Каваците “, добави той.

Личев заяви още, че се обособяват три нови предпазени зони по Черноморието. Възстановява се и Националният съвет по биологично многообразие.

Според него Националният проект за ръководство на отпадъците ще спомогне за това да се избегнат наказания от Европейския съюз.
https://www.facebook.com/novinite.nova/videos/202034391689335/
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР