Директорката на Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“-Пловдив Цветелина Кънева вчера в

...
Директорката на Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“-Пловдив Цветелина Кънева вчера в
Коментари Харесай

Шефката на Басейнова дирекция-Пловдив броила 5 бона да се прибере вкъщи, пак я арестуваха

Директорката на Басейнова дирекция „ Източнобеломорски регион “-Пловдив Цветелина Кънева през вчерашния ден в късния следобяд е била освободена под гаранция от прокуратурата, оповестява TrafficNews. Мярката й е изменена от "Задържане под стража " в гаранция и тя е освободена против 5 000 лв..

Кънева се е прибрала в дома си, само че през днешния ден, в 6.45 часа още веднъж е била отведена от служители на реда и чиновници на КПКОНПИ, оповестиха нейни близки.

"Дойдоха и отново я отдедоха. С юриста й търсим от сутринта, само че нямаме връзка с нея. Към момента не е известно къде и за какво е отведена " разяснява брачният партньор на Кънева доктор Абдо. Той съобщи, че жена му е в потрес и се тревожи за нея. "Цветелина има проблеми със сърцето. Не знам още какъв брой ще издържи " сподели лекарят.

По непотвърдени сведения е откарана в постройката на полицията на ул. "Княз Богориди ", където се намира ДАНС.

Днес в 14 часа е планувано съвещание в Окръжен съд – Пловдив където, по искане на Окръжна прокуратура ще се гледа делото за премахване на Цветелина Кънева от заеманата от нея служба.

Срещу Цветелина Кънева е повдигнато обвиняване за това, че през интервала 17.12.2018 година до 24.02.2020 година в гр. Пловдив, като шеф на Басейнова дирекция „ Източнобеломорски регион “ – Пловдив в качеството й на длъжностно лице,не е положила задоволително грижи за ръководенето, ръководството и стопанисването на повереното й имущество и за предоставената й работа и от това са последвали обилни вреди на стопанството, представляващи неплатената цена на 205 171,2 куб. метра добита вода от водовземно оборудване и 34 122 куб. метра отведени и пречистени води на обща стойност 46 735,76 лв. – закононарушение по член 219, алинея 1 вр. член 93, алинея 1, б. Б Наказателен кодекс.

Днес Специализираната прокуратура и КПКОНПИ стартираха акция по следствие на корупция в Басейнова дирекция -Пловдив Със съдействието на чиновници от ОДМВР-Пловдив и Столична дирекция на вътрешните работи се правят дейности по следствие на корупционни практики в Басейнова дирекция – Пловдив.

Следствените дейности са по досъдебно произвеждане, формирано от Специализираната прокуратура. Извършват се претърсвания и изземвания за събиране на доказателства, разпитват се чиновници в дирекцията.

Униформени водиха за разпит някогашния шеф на Регионална инспекция за опазване на околната среда в Пловдив Ивайло Йотков. Той работеше дълги години в предприятието. Йотков отхвърли коментар пред събралите се пред постройката публицисти.

В момента той е началник-отдел в дирекция "Планове и разрешителни " в Басейнова дирекция.

Още две дами бяха изведени от постройката и качени в патрулки. Нито един от отведените не бе с белезници. Все още не е ясно дали има задържани.

безстопанственост и тя остава в ареста за 72 часа, заяви Окръжния прокурор Румен Попов.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР