Директорката на Агенцията по вписванията Габриела Козарева ще бъде сменена.

...
Директорката на Агенцията по вписванията Габриела Козарева ще бъде сменена.
Коментари Харесай

Сменят шефката на Агенцията по вписванията

Директорката на Агенцията по вписванията Габриела Козарева ще бъде заменена. Това ще се случи по предложение на правосъдния министър, заяви служебният министър председател Стефан Янев. 

" Наясно съм, че с ръководство от два месеца няма да променим страната. Искаме да покажем, че това е едно положително начало - силата е в хората и техните представители, които ще влязат в идващото Народно заседание. Със законодателни промени може да се върне държавността и да се спре със беззаконието и безнаказаността ", сподели по-рано министър председателят, който дружно с министри даде доклад за първия месец от работата на служебното държавно управление.

Преди седмица служебният министър на опазването на здравето Стойчо Кацаров изиска от правосъдния си сътрудник Янаки Стоилов да ревизира какви ги прави шефа на Агенцията по вписвания и да я освободи от служба, в случай че бъде открито, че тя надвишава пълномощията си. Повод за това искане стана освобождението на шефовете на две държавни лечебни заведения - " Лозенец " и " Александровска "  и отводът на Агенцията да впише новоназначените ръководители.

Габриела Козарева пое Агенцията по вписванията през 2018 година след абсурда със срутва на Търговския указател. Тогава в продължение на 19 дни, в интервала 9-27 август 2018 година, станахме очевидци на невиждан срив в работата на Търговския указател, който на процедура докара до прекратяване на услугите, предоставяни на потребителите на регистъра, и затрудни извънредно доста оперативната им активност. Този срив беше предшестван от редица проблеми във действието на регистъра. 

При назначението й се оказа, че Габриела Козарева е предложение на " Атака ". Преди това тя бе изпълнителен шеф на Изпълнителната организация за поощряване на дребните и междинните предприятия, където бе назначена от икономическия министър Емил Караниколов. Била е и шеф на Дирекция " Спортна инфраструктура и ръководство на държавното присъединяване " в Министерство на младежта и спорта от май 2015 година до май 2017 година, както и заместник-министър на младежта и спорта от май 2017 година до февруари 2018 година.

В края на 2018 г. започва инспекция в Агенцията по вписванията заради разпределени 600 000 лв. бонуси сред чиновниците, макар срутва на Търговския указател, която не докара до отстраняването на Козарева. 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР