Директорите на училищата са на мнение за автономност при решенията

...
Директорите на училищата са на мнение за автономност при решенията
Коментари Харесай

Директорите на училища искат всеки да решава автономно за присъственото обучение на учениците


Директорите на учебните заведения са на мнение за самостоятелност при решенията за връщане на учениците в учебно заведение. Решението за възобновяване на присъственото образование на обособени класове би трябвало да бъде взето от здравните специалисти, извънредно деликатно и внимателно, декларира Диян Стаматов - ръководител на Съюза на работодателите в системата на националната култура в България (СРСНПБ), който е и шеф на 119-то Средно учебно заведение " Акад. Михаил Арнаудов " в София.

Той прецизира, че съюзът показва тази позиция пред отрасловия съвет към Министерството на образованието и науката за поетапното връщане на учениците в учебно заведение.

Различните учебни заведения разрешават друг метод за връщането на класовете за две/три седмици, при спазването на отдалеченост и редуването на класовете, като бъде посочен % на оптимално наличие на възпитаници /30 или 40 на 100 - с изключение на начален етап/.

" Добре е да се позволи автономност за решаването на кои класове и какво периодично повтаряне да бъде приложено, съгласно спецификата на учебното заведение: присъствено за всички възпитаници от първи до четвърти клас; в огромните учебни заведения - първо за завършващите стадий - седми и 12-и клас; в главните учебни заведения - пети и седми клас; в учебните заведения с дребен брой възпитаници - биха могли да се върнат всички; в учебните заведения на една промяна - за малко време може да се премине на две смени и това да разреши присъствено образование за повече класове и съблюдаване на отдалеченост; за учебни заведения с уязвими групи - извънредно деликатно съгласно сградата; професионалните гимназии - 12-и клас и практиките в другите класове; обединените и средищните учебни заведения - извънредно деликатно поради смесването на учениците от разнообразни селища ".

Всички възпитаници - от пети до 12-и клас, да са присъствено с маски в учебно заведение. Да бъдат съответно и ясно осведомени всички родители, се споделя в позицията на СРСНПБ.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР