Директорите на бургаските училища поискаха дворовете в извънучебно време да

...
Директорите на бургаските училища поискаха дворовете в извънучебно време да
Коментари Харесай

Бургаските директори поискаха училищните дворове да се предоставят само за спорт в извънучебно време

Директорите на бургаските учебни заведения желаеха дворовете в извънучебно време да се употребяват само регламентирано от проведени групи, които са декларирали, че ще спортуват в тях. Досега достъпът до учебните дворове бе свободен за жителите, само че съгласно шефовете от тази добра опция се възползват младежи и хора, които не ги употребяват по предопределение, а да вземем за пример, да разхождат домашните си любимци в тях. Това от своя страна води до бързото им замърсяване и изхабяване, а оттова до нужда от ежедневното им разчистване.
Това стана ясно на среща в Експо център " Флора ", на която участваха заместник-кметът по опазване на здравето и обучение Йорданка Ананиева, шеф на Регионалното ръководство по обучение инж. Виолета Илиева, шефът на Регионалната здравна ревизия доктор Георги Паздеров, синдикалните организации в образованието и учебните шефове, във връзка идното начало на новата образователна година.
 Бургаските детски градини са подготвени за първия образователен ден Бургаските детски градини са подготвени за първия образователен ден
Всички бургаски детски градини са подготвени да посрещнат тържествено децата в първия образователен ден. Ремонтни действия това лято бяха осъществен...
Другият значим въпрос, който бе разискван на срещата, бе използването чартърен от външни лица на образователните бази в извънучебно време. На наемателите ще бъде дадена опция да употребяват и тази образователна година тези пространства, само че единствено при изискване, че те обезпечават и се грижат за спазването на наложителните защитни ограничения.
Те ще би трябвало да правят постоянна стерилизация на пространствата, които се употребяват чартърен, преди и след потреблението им, а влизането и излизането от учебното заведение да бъде през независим вход. Наемателите ще би трябвало още да обезпечат сами дезинфектантите и препаратите, и да обезпечат график за времето, в което ще употребяват базата, който би трябвало наложително да бъде съгласуван с приключването на всички образователни действия в постройката. Ще бъде направена декларация, посредством която наемателите да се ангажират за спазването на разпоредбите за сигурност.
Освен това, ще бъдат основани и два национални центъра за отдалечено образование в е-среда, които ще бъдат употребявани единствено при нужда за протичане на образователната година в изискванията на пандемия. Това ще бъдат СУ " Св. св. Кирил и Методий " за учениците от 5-12 клас и НЕГ " Гьоте " за непознати езици /профил " немски език " /.
Директорите бяха осведомени още с новите общински профилактични стратегии срещу гръбначни изкривявания и затлъстяване, с новата организация на столовото хранене, с ограниченията при посрещане на учениците в учебно заведение и новостите в нормативната база за новата образователна година.
 РДГ Бургас продължава да глоби нарушителите в горите РДГ Бургас продължава да глоби нарушителите в горите
За интервала от 31 август до 3 септември чиновници от Регионална дирекция по горите - Бургас и Агенция „ Пътна инфраструктура “...
Снимка: архив
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР