Директори на училища от петте общини в Пловдивска област се

...
Директори на училища от петте общини в Пловдивска област се
Коментари Харесай

При ротацията от утре: Опитват да задържат първолаците в кла...

Директори на учебни заведения от петте общини в Пловдивска област се пробват да задържат първокласниците в присъствен режим на образование.

Това демонстрират идващите в Регионалното ръководство на образованието графици от образователните заведения в Пловдив, Асеновград, Брезово, Перущица и община „ Марица “. Сред като те минаха през вчерашния ден в тъмночервената зона със заболеваемост сред 500 и 750 на 100 000, от на следващия ден ще се ползва ротация на паралелките в образователните заведение в тези общини. Засега това ще важи до 4 ноември.

До 10 часа през днешния ден школските шефове трябваше да пратят график за въртене в своето учебно заведение. За да се реагира оптимално съгласно спецификите по места, би трябвало да съблюдават единствено правилото присъствено във всеки един миг да са не повече от 50% от учениците от учебното заведение, сподели началникът на РУО Антоанета Кръстанова. Другото изискване, с което би трябвало да са съобразени графиците, е промяната да става през седмица, тъй че едни и същи класове да не са дълготрайно време онлайн.

Към този час към момента има окъснели шефове, които не са пратили предложенията си за график. Изчакват се последните, след което ще бъде готова заповед с приложени таблици на графиците. Следващата стъпка е да се пратят в МОН, с цел да може министърът да издаде на собствен ред заповед за прекосяване към ротацията и одобряване на графиците. Най-вероятно тя ще е реалност в ранния следобяд, след което учебните заведения ще могат да уведомят родителите.

Въпреки неведнъж заявените планове на МОН начален курс финален да минава онлайн, в идната ротация са включени и децата от 1. до 4. клас. Въпрос на воля и благоприятни условия на шефовете по места е по кое време тъкмо най-малките ще преминат в режим на образование от разстояние в електронна среда.

Към момента в РУО не е постъпила информация за нови общини от Пловдивска област, които да са навлезли в тъмночервената зона и за които би трябвало да влезе в действие редуването на класовете в присъствени и онлайн занятия.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР