Директорът, зам.- директорът, счетоводителят и учител от Обединено училище „Неофит

...
Директорът, зам.- директорът, счетоводителят и учител от Обединено училище „Неофит
Коментари Харесай

Заразени в училище в Самоков след външното оценяване

Директорът, зам.- шефът, счетоводителят и преподавател от Обединено учебно заведение „ Неофит Рилски “ в Самоков са диагностицирани с ковид. Според управлението болестта е тръгнала след изпитите за външно оценяване предходната седмица. Стартирана е стерилизация в учебното заведение. Директорката е настанена в инфекциозно поделение на столична болница, прецизират локални медии.

Много от жителите на Самоков се тормозят, че разарата пламва от ромската махала в „ Седми “ квартал. От РЗИ обявиха, че няма по какъв начин кварталът да бъде изолиран, тъй като е невероятно да се затворят всички места за влизане и излизане към останалите елементи на града. За да се ограничи придвижването на хората, ще са нужни доста КПП-та. Взехме решение да има 24- часов надзор в „ Седми” квартал и прилежащите, където имаме хора с позитивна проба за коронавирус, с цел да се съблюдават ограниченията, посочи шефът на РЗИ за София област.

Заради растящия брой на болните е стеснен достъпът до общината, съвещанията на щаба за закрити за медии.

В момента в МБАЛ- Самоков изпраща за лекуване към София всички диагностицирани с ковид в лечебното заведение. Управителят доктор Красимира Ковачка неколкократно е подчертавала, че болничното заведение няма контракт със Здравната каса за лекуването на тези пациенти. 10 са новите случаи на ковид в Самоков за последното денонощие. Всички диагностицирани са сложени на домашно лекуване. Лицата на домашно лекуване са с лека симптоматика или без признаци.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР