Директорът на театър София“ Ириней Константинов връчи за съхранение емблемата

...
Директорът на театър София“ Ириней Константинов връчи за съхранение емблемата
Коментари Харесай

Столична община ще съхранява „лицето“ на театър „София“, докато тече ремонтът на сградата му

Директорът на спектакъл „ София “ Ириней Константинов връчи за предпазване емблемата на театъра на зам.-кмета по строителство в Следствен отдел към окръжна прокуратура инж. Ангел Джоргов.

С този жест беше маркирана алегорична „ първа копка “ и старт на дълго чакания ремонт на постройката на най-големия общински спектакъл у нас.

„ Предавам на Столична община „ лицето “ на нашия спектакъл. Под тази емблема са се събирали и са играли едни от най-големите български артисти. Отговорността, която върви с нея, е голяма, само че аз съм сигурен, че ремонтът, който ще протече тук, ще бъде осъществен качествено и в период, тъй че, когато се върнем в нашия дом, духът в него още веднъж ще заживее, по този начин, както постоянно е било “. С тези думи шефът на спектакъл „ София “ Ириней Константинов връчи емблемата на инж. Джоргов.

„ Започваме първия повсеместен ремонт на постройката на театъра от построяването му през 1979 година Докато текат строителните действия ще съхраняваме, както лицето, по този начин и духа на тази постройка. В рамките на ремонта ще запазим истинския ѝ тип с обшивка от натурален камък в песъчлив цвят, както и всички орнаменти, присъщи за характерния ѝ образ “, акцентира инж. Ангел Джоргов.

Той напомни, че по време на строителните действия постройката ще бъде актуализирана, в това число и с техническите благоприятни условия за застраховане на театралната продукция. Предвидени са ограничения за енергийна успеваемост, които включват слагане на топлоизолация, повсеместен ремонт на покрива и слагане на топло- и водоизолационни материали по него, замяна на остарялата и неефективна дограма, рационализация на отоплението, включително създаване на радиаторно отопление на общите помещение и цялостна климатична апаратура, цялостна замяна на електрическата, ВиК и отоплителна апаратура.

Проектът планува още рационализация на техническите уреди, които се неразривна част от реализацията на театралните постановки, включително – цялостна рационализация на театрална машинизация, озвучаване, осветяване и акустична дарба на залата. Ще бъдат изграждани нови театрални уреди, с което ще се усъвършенства и модернизира работата на театъра.

Дейностите се осъществят по план „ Развитие на културната инфраструктура в Столична община посредством вложения в възобновяване на спектакъл „София“, регион „Оборище ”, финансиран по Оперативна програма “Регионално развитие” 2014 – 2020.

Фотограф: Аделина Ангелова
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР