Директорът на сръбската държавна компания "Сърбиягаз" Душан Баятович обяви, че

...
Директорът на сръбската държавна компания "Сърбиягаз" Душан Баятович обяви, че
Коментари Харесай

Сърбия ще предлага помощ на България за строителството на Турски поток

Директорът на сръбската държавна компания "Сърбиягаз " Душан Баятович разгласи, че западната ни съседка обмисля да предложи помощ на България да приключи тръбопровода за Сърбия "Турски поток ".

Баятович предвижда, че строителните действия на сръбска територия ще завършат до 1 октомври. "България е под напън, само че има спомагателни упоритости, тъй като желае да получи газ и от Румъния, и от Гърция ", разяснява той, представен от локалните медии.

"По-рано твърдяхме, че ще има нови версии на " Южен поток " и ето, виждаме "Турски поток ". Сега икономическите ползи ще надделеят над политическите ", показва Баятович.

Сърбия може да взе участие в строителството в България с някои машини и заварчици, тъй че първата част от българския газопровод (308 километра) да бъде осъществена допустимо най-скоро и Сърбия да може да се причисли към системата за приемане на газ от "Турски поток ".

Баятович напомни, че всичките 403 километра тръби са положени на сръбска територия и към този момент се работи по нужните блок-станции и четирите измервателни станции.

"Работите са безусловно в периоди. Вярно е, че забавихме малко, само че имаме задоволително време, тъй като до 1 октомври би трябвало да приключим всичко и ще го създадем. Това се отнася до Сърбия ", означи още шефът на "Сърбиягаз ".

Баятович сподели също, че към до 13,88 милиарда кубически метра газ ще влязат в Сърбия, а страната също ще може да употребява и от газопровода "Северен поток 2 ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР