Директорът на Софийската математическа гимназия (СМГ) Антони Стоянов беше уволнен.

...
Директорът на Софийската математическа гимназия (СМГ) Антони Стоянов беше уволнен.
Коментари Харесай

Директорът на СМГ е уволнен

Директорът на Софийската математическа гимназия (СМГ) Антони Стоянов беше уволнен.
Заповедта за отстраняването му от поста му беше връчена от представители на столичното Районно ръководство по образованието (РУО).
До на следващия ден от РУО би трябвало да назначат шеф, който краткотрайно да извършва длъжността.
Новият шеф ще обясни проблема с уволнената учителка Петя Тодорова, съобщи началникът на Столичния инспекторат по обучение Ваня Кастрева.
Припомняме, че Кастрева към този момент изиска оставката на Стоянов, само че той на няколко пъти разгласи, че няма да я подаде. Сама тя през днешния ден съобщи, че не знае дали към този момент някогашният шеф ще заведе дело за уволнението си.
Сагата СМГ
Скандалите към столичната гимназия стартираха, откакто учителят Петя Тодорова бе уволнена дисциплинарно от шефа Стоянов при започване на лятната почивка с претекст уронване престижа на гимназията. Това провокира митинги на родители и възпитаници.
Стоянов изясни, че повода да в профил Тодорова е, че нито един възпитаник от СМГ не е бил класиран за националния кръг на интернационалното съревнование " Европейско кенгуру " от комисията, в чиито състав е била учителката.
Тодорова от своя страна описа, че в националния кръг има класирани деца от СМГ. Проблем обаче се появил краткотрайно, тъй като тази година уредниците на влиятелното математическо съревнование са били двама – Сдружение " Европейско кенгуру " и Асоциация " Европейско кенгуру ", която е към Съюза на математиците.
Първоначално комисията, в която е била Тодорова е подписала протокол с класираните участници в надпреварата, само че единствено при уредника Сдружение " Европейско кенгуру ". " Те (учениците от СМГ) са се явили, само че при другия уредник ", изясни преподавателката. Тя изясни, че малко след подписването на протокола шефът на СМГ ѝ е изискал пояснение. В деня, в който тя му е дала отговора си, в комисията е дошъл и втория протокол – от класираните участници при втория уредник. Така действително проблем не е имало и всички участници, получили високи резултати, са били класирани за идващия кръг на надпреварата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР