Директорът на развитието на футбола към Световната футболна федерация (ФИФА)

...
Директорът на развитието на футбола към Световната футболна федерация (ФИФА)
Коментари Харесай

Арсен Венгер: Водим преговори, за да променим календара на паузите за националните отбори

Директорът на развиването на футбола към Световната футболна федерация (ФИФА) Арсен Венгер даде известна светлина към въпроса с смяната на календара за националните тимове. Французинът изнесе обобщени резултати от консултациите с националните федерации.

„ Част от федерациите упорстват да запазим сегашния формат на мачовете, тъй като те се стараят да продават срещите, а намаляването на броя им ще докара до доста стесняване на приходите за тях “, сподели „ Професора “, представен от Sky Sports.

Предложението на Венгер и сътрудниците му е международните квалификации да бъдат събрани в един-единствен месец. Те оферират това да бъде октомври и в границите на 2 години да се изиграват по 4 мача във всяка група от по 4 отбора.

Арсен Венгер вижда и трети вид, който да премине в другата прекаленост. През октомври да се играят 6 мача, а през март още 2. Финалистите за Световната купа пък ще могат да играят по 2 другарски срещи през юни за подготовка.

Все още сме надалеч от дефинитивно решение по този въпрос, защото предстоят още доста диспути по тематиката сред уредниците и участниците.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР