Директорът на развитието на футбола към Световната футболна федерация (ФИФА) ...

Директорът на развитието на футбола към Световната футболна федерация (ФИФА)

Арсен Венгер: Водим преговори, за да променим календара на паузите за националните отбори

Директорът на развиването на футбола към Световната футболна федерация (ФИФА) Арсен Венгер даде прочута светлина към казуса с промяната на календара за националните тимове . Французинът изнесе резюмирани резултати от консултациите с националните федерации.

„ Част от федерациите упорстват да запазим сегашния формат на мачовете, тъй като те се стараят да продават срещите, а намаляването на броя им ще докара до изобилно стесняване на приходите за тях “, сподели „ Професора “, представен от Sky Sports.

Предложението на Венгер и сътрудниците му е глобалните квалификации да бъдат събрани в един-единствен месец. Те оферират това да бъде октомври и в границите на 2 години да се изиграват по 4 мача във всяка група от по 4 тима.

Арсен Венгер съзира и трети вариант, който да премине в другата прекаленост . През октомври да се играят 6 мача, а през март още 2. Финалистите за Световната купа пък ще могат да играят по 2 другарски срещи през юни за квалификация .Все още сме далеч от дефинитивно решаване по този казус , защото предстоят още доста диспути по тематиката сред организаторите и участниците.

Източник: fakti.bg