Директорът на областната дирекция на МВР-Враца ст. комисар Янко Янколов

Директорът на областната дирекция на МВР-Враца ст. комисар Янко Янколов ...

МВР: Образувана е проверка по материала в BulNews за стрелба във Враца, уведомена е и прокуратурата.

Директорът на областната дирекция на МВР-Враца ст. комисар Янко Янколов се самосезира и започна проверка по случая със стрелбата в центъра на града, за която единствено агенция BulNews съобщи. 
Днес със заповед на ст. комисар Янколов е разпоредена незабавна проверка по случая от 10 август /събота/, за който не е подаден сигнал в полицията, поясняват от Министерството на вътрешните работи. 
Органите на реда допълват, че от публикуваното видео е видно, че на площад „Софроний Врачански“, мъж с пистолет в ръка произвежда няколко изстрела във въздуха, като около него има и други граждани с автомобили, част от сватбена церемония. 
В хода на започнатата проверка вече е установена самоличността на извършителя, който предстои да бъде разпитан за изясняване на всички факти и обстоятелства. 
Случаят е докладван в районната прокуратура.
Припомняме, че сватбарите били блокирали трафика на най-натовареното кръстовище в града като излезли от лъскавите си возила и спретнали невиждано шоу с музика и танци. Адреналинът на един от сватбарите явно се вдигнал повече от допустимото, защото той ненадейно извадил от колата си пистолет и започнал да стреля във въздуха.
Съботният ден се оказал доста запомнящ се и за неволните свидетели на предсватбената веселба. Очевидците на зрелището разказват, че музиката на макс била придружена с възторжени викове. Мутренското поведение пък уплашило хората, които минавали по това време в района.
Празнуващите обаче не се смутили, а някои не спират и до днес да се хвалят с изявата. Видео от затварянето на трафика и стрелбата бе качено дори като стори на профила на един от сватбарите, а според запознати със случката мъжът с оръжието е Чавдар Костов.
 

Източник: bulnews.bg