Директорът на Националното музикално училище Любомир Пипков Столина Добрева остава

...
Директорът на Националното музикално училище Любомир Пипков Столина Добрева остава
Коментари Харесай

Боил Банов: Директорката на музикалното училище сгреши

Директорът на Националното музикално учебно заведение „ Любомир Пипков ” Столина Добрева остава на работа. Това стана ясно след среща в Министерството на културата, заяви bTV.

Министърът Боил Банов изиска оставката ѝ, откакто оперната ни прима Дарина Такова беше накарана да се яви на конкурс за учител, на който е трябвало да пее, с цел да потвърди качествата си.

Такова изрази възмущението си в обществените мрежи, а по-късно същото направи и Банов, като написа, че чака оставката на Добрева.

„ Това е честен акт – оставката. Аз административно не мога да желая оставката на никой. Какво има да премислям, да размисля по какъв начин един човек, който е извънреден реализатор и се случил проблем с гласните му струни, по-късно, с цел да съобщи своя опит на българските възпитаници би трябвало да пее. Така, че не съм размислил, считам, че това е неточност на шефа. Тя не е човек без достолепия, не инцидентно е там. Но за мен в тази ситуация е сбъркала ”, сподели министърът на културата.

„ Министърът не ми е изискал оставката и аз не съм си я подала. Така че желая да успокоя всички, които се вълнуват по въпроса. Аз още веднъж опазих позицията, изказах моето почитание към госпожа Такова и желанието на мен и на сътрудниците да дадем опция нашите възпитаници да се допрян до нея ”, сподели след срещата Добрева.

От ведомството ще създадат инспекция на състезанието в музикалното учебно заведение, както и на всички образователни заведения, които са под патронажа му.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР