Директорът на Националния институт по алергии и инфекциозни болести д-р

...
Директорът на Националния институт по алергии и инфекциозни болести д-р
Коментари Харесай

Д-р Фаучи: Сега вариантът Делта на коронавируса е най-голямата заплаха в САЩ

Директорът на Националния институт по алергии и инфекциозни заболявания доктор Антъни Фаучи съобщи по време на конференция във вторник, че разновидността Делта (Delta) на Covid-19, открит за първи път в Индия, е най-голямата опасност в Съединените щати в напъните на страната да се оправи с ковид.

Вариантът Делта се предава по-лесно от истинския вид на Covid-19 и стартира да се трансформира в преобладаваща в международен мащаб версия на болестта, съобщи в петък и основният академик на Световната здравна организация.

Директорът на Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите (CDC) Рошел Валенски пък означи, че случаите на разновидността Делта са се нараснали два пъти спрямо предходната седмица и че в този момент този вид съставлява половината от всички случаи в Съединени американски щати..

Тя обаче означи, че повишаването е " мотив за угриженост, само че беше предстоящо " заради естеството на разновидността и прикани хората да се имунизират, като съобщи, че по-нататъшните разновидности на този вид на ковид могат да доведат до нови разновидности, които да се окажат ваксинирани против актуалните ваксини.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР