Директорът на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева коментира търговската мини

...
Директорът на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева коментира търговската мини
Коментари Харесай

Кристалина Георгиева призова Китай и САЩ за траен търговски мир

Директорът на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева разяснява комерсиалната мини договорка сред Китай и Съединени американски щати. Тя сподели, че примирието сред двете страни не е задоволително, и че е нужен търговски мир, съобщи БГНЕС.
" Наистина е добра вест, че Съединени американски щати и Китай беседват между тях, само че не е задоволително. Не се нуждаем от помирение, имаме потребност от търговски мир ", съобщи Георгиева пред публицисти при започване на годишната среща на Международния валутен фонд. Тя също по този начин изрази вяра, че " волята ще издържи " за договорка по Brexit.
По мотив договорката Китай-САЩ в сряда американският президент Доналд Тръмп съобщи, че към момента не е документ, само че се приготвя. Той подсети, че Китай се ангажира с по-големи покупки на американски селскостопански артикули и направи отстъпки поради икономическия напън от Вашингтон. " Те желаят да сключат договорка. Те би трябвало да сключат договорка. Икономиката им е засегната доста неприятно от това, което сме създали ние и митата ", сподели Тръмп.
Пазарите се оживиха в петък, когато беше реализирана договорката, което докара до облекчение след стабилната ескалация в комерсиалния спор САЩ-Китай. Миналата седмица Тръмп приветства пробив по договорка от " първа фаза ", която съгласно него е забележителна и включва скок в покупките на американски селскостопански артикули, а също по този начин обгръща интелектуалната благосъстоятелност, финансовите услуги и валутите.
Коментарите на чиновници в Пекин обаче провокираха песимизъм по отношение на смисъла на съглашението.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР