Директорът на групата от Алабама беше ударен с електронен удар и арестуван след футболен мач в гимназията за отказ да спре изпълнението, казва полицията

...
Според говорител на полицейското управление в Бирмингам директор на група
Коментари Харесай

Според говорител на полицейското управление в Бирмингам директор на група е бил ударен и арестуван, когато е пренебрегнал исканията на полицията да спре изпълнението на групата си след футболен мач в гимназията.

Инцидентът е станал в четвъртък след победа на Minor High School в PD Jackson-Olin High School в Бирмингам, каза полицията. Полицейските служители в Бирмингам започнаха да разчистват стадиона, когато мачът приключи и забелязаха, че „групите на двете училища все още изпълняват“, каза говорителят Труман Фицджералд в изявление.

Офицерите разговаряха с директорите на двамата оркестри и ги помолиха да спрат да пускат музика, „така че учениците и присъстващите да напуснат стадиона“, се казва в изявлението.

Групата на домакинския отбор спря да свири, когато беше помолена, но директорът на групата на Minor, Джони Мимс, не спря и „инструктира групата си да продължи да изпълнява“, според полицията в Бирмингам.

Дарил Уилямс почина в полицейски арест, след като е бил удрян с електронен ток няколко пъти Дарил Уилямс почина в полицейски арест, след като беше ударен с електронен удар няколко пъти Семейство Уилямс/Семейство Уилямс/Дарил Уилямс

„Служителите на BPD се опитаха да задържат директора на групата за непристойно поведение, когато последва физическа
Всичко за Вашата сватба
свада между директора на групата, персонала на Birmingham City Schools System и служители на BPD“, се казва в изявлението.

Мимс е бил ударен от полицията, когато се е съпротивлявал при ареста и е блъснал полицай, се казва в изявлението. „След това арестуващият полицай овладя директора на групата с електрошоков пистолет, което сложи край на физическата конфронтация“, каза полицията.

Видео, което се появи онлайн, показва момента, в който Мимс е бил ударен от арестуващия полицай, каза адвокатът на Мимс Джуандалин Гиван пред CNN. Гиван е и държавен представител.

Във видеото се виждат няколко зяпачи да стоят около кавгата между Мимс и полицаите, което доведе до известно блъскане и блъскане. Арестуващият полицай, който стои срещу Мимс, след това е видян да изважда електрошок и го използва върху него.

campbell screengrab vpx CNN

Зрителите крещят, докато Мимс пада на земята, показва видеото.

Друго видео показва как Мимс и полицаи се бият, но не е ясно дали видеото е заснето преди или след като Мимс е бил уловен.

„Този ​​инцидент е тревожна злоупотреба с власт и явно нарушение на гражданските права на нашия клиент“, каза Гиван в изявление, споделено с CNN. „Неприемливо е правоприлагащите органи да се ангажират с вътрешни правила на игрището или по отношение на дейностите на групата, освен ако няма значителна заплаха за безопасността на широката общественост.“

Гиван добави, че планират да заведат съдебни действия срещу полицейското управление.

Пожарната и спасителната служба на Бирмингам оказаха помощ на Мимс на мястото на инцидента и след това полицията го транспортира до болницата в Бирмингамския университет на Алабама. След освобождаването му полицията каза, че служителите са го отвели в градския затвор в Бирмингам, където е бил резервиран и по-късно освободен.

Полицаите получиха заповеди за арест за хулиганство, тормоз и съпротива при арест, каза полицията.

Разследващите от отдел "Убийства" започнаха разследване за смъртта на 47-годишна жена, застреляна от полицията с електрошоков електрошок в предградие близо до австралийския град Нюкасъл. Разследващите от отдел "Убийства" започнаха разследване за смъртта на 47-годишна жена, застреляна от полицията с електрошоков електрошок в предградие близо до австралийския град Нюкасъл. 9 Новини/Facebook

„Отделът за вътрешни работи на полицията в Бирмингам разследва всички инциденти, при които полицай използва сила по време на арест“, се казва в изявлението на полицията.

„Наясно сме с инцидента, който се случи след футболния мач на Майнър и Джаксън-Олин“, каза директорът на училищата в окръг Джеферсън Уолтър Гонсулин в изявление за WBRC, филиал на CNN. „В процес съм на събиране на всички факти и смятам, че би било неуместно да коментирам повече, докато процесът не приключи. Призовавам всички да не си правят прибързани заключения.”

Мимс се присъедини към бандата на Minor High School през 2018 г., след като преподава в гимназиална група във Флорида в продължение на около десетилетие, според уебсайта на училището, и има магистърска степен по музикално образование от Щатския университет на Флорида.

„Това е малко, за да цакаш джентълмен със звездна репутация“ пред ученици и родители на футболен мач, каза Гиван.

CNN се свърза директно с училищния район на окръг Джеферсън за коментар.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg