Директорът на ГД Пожарна безопасност и защита на населението“ гл.

...
Директорът на ГД Пожарна безопасност и защита на населението“ гл.
Коментари Харесай

30 са активните пожари на територията на страната

Директорът на Групово дело „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ гл. комисар Николай Николов дойде в Хасково, с цел да се запознае на място със обстановката и със основаната организация, обвързвана с подхванатите гасителни дейности в района, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Той очерта моментната конюнктура в страната, обвързвана с зародилите пожари. Проблемните пожари са в Хасковско, Старозагорско и община Средец.

Към момента 30 са дейните пожари на територията на страната. Два от тях са в региона на област Хасково – до село Йерусалимово, местата са сложна налични, огънят в Сакар е обхванал 1000 декара горски фонд. 100 пожарни автомобила са на място, 28 огнеборци, 40 служители на реда, 31 доброволци и повече от 85 горски чиновници.

Пожарът в пазарджишкото село Елшица върви към овлядаване, не е погасен на 100 %, не престават дейностите в тази посока. В община Пещера породи нов пожар, ориентирани са екипи натам и занапред ще се открива обстановката. Директорът на ГДПБЗН благодари на сътрудниците си, които работят на терен непрекъснато към този момент няколко дни. Той акцентира, че вследствие на положителната съгласуваност и взаимоотношение с регионалната администрация, кметовете на обитаеми места и на нашите чиновници, не бе позволено да изгорят селата, няма починали и потърпевши.

Той акцентира, че първата и най-важна задача, която постоянно е стояла пред чиновниците на дирекцията, е да обезпечат сигурността на популацията. Структурата ни е високо проведена със забележителен и добре подготвен човешки капитал, със относително добра техника, и несъмнено с готови доброволци. Главният комисар показа, че дирекцията работи извънредно интензивно по новите стратегии, благодарение на които ще продължим оборудването на службите с техника, тъй като сътрудниците го заслужават.

Като уточни обективните предпоставки за зародилите произшествия - високи температури, изсъхнало време и мощен вятър, основен комисар Николов подчертава върху субективния фактор - над 90 % от причинителите са точно хората. Нека всички да са доста деликатни, изключително в югоизточна България – още два - три дни да спрем работата по полето, доста е изсъхнало и най-малката искра може да съставлява голяма заплаха за обитаемоте места, прикани шефът на ГДПБЗН.

Областният шеф на Хасково инж. Минко Ангелов благодари сърдечно на шефа на ГДПБЗН и на комисар Николай Вълчев, шеф на РДПБЗН-Хасково, за основаната дейна организация сред всички заинтригувани институции и подхванатата съгласуваност по места. Той увери, че военните структури имат подготвеност да се включат сега, в който има такава нужда.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР