Директорът на фармацевтичните служби в Англия Дейвид Уеб призна, че

...
Директорът на фармацевтичните служби в Англия Дейвид Уеб призна, че
Коментари Харесай

Признаха за възможен недостиг на антибиотици в Англия

Директорът на фармацевтичните служби в Англия Дейвид Уеб призна, че в някои аптеки може да има дефицит на антибиотици за лекуване на бактериалната зараза, причинявана от стрептококи от група А, която към този момент лиши живота на 15 деца.

По данни на Агенцията за здравна сигурност умрелите деца от бактериалната зараза от септември насам са 15: 13 от тях - в Англия и по едно-  в Уелс и Северна Ирландия.

Фармацевти се оплакаха от липса на антибиотици, в това число течната версия на пеницилин, която всекидневно се дава на децата. От Националната фармацевтична асоциация обявиха, че има " спирания " по веригата за доставки на течен пеницилин, а от Асоциацията на самостоятелните аптеки показаха, че техните чиновници изпитват усложнения да се снабдят с всичките им нужни медикаменти.

Макар и да призна, че в някои аптеки в Англия може да има дефицит на антибиотици, Дейвид Уеб уточни, че на общонационално равнище запасите са задоволителни, като се опита да успокои родителите, обезпокоени от актуалната зараза.

Бактериалната зараза, причинявана от стрептококи от група А, води до болести, измежду които - и скарлатина. Въпреки че множеството инфекции са леки, бактериите могат да се развият в животозастрашаващо заболяване, наречено " инвазивно стрептококово заболяване от група А ".

БНР подкасти: В центъра на системата
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР