Директорът на болницата в Овча купел сигнализира прокуратурата за безчинствата

...
Директорът на болницата в Овча купел сигнализира прокуратурата за безчинствата
Коментари Харесай

Незаконен директор рови документи, подписва фактури и борави с лични данни в болницата в Овча Купел

Директорът на болничното заведение в „ Овча купел ” алармира прокуратурата за безчинствата на нелегално разпореждащ се шеф, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Сигналът е до Софийска районна прокуратура, озаглавен със заглавие „ незабавно!!! ” и подписан от законния изпълнителен шеф на Националната профилирана болница за физикална терапия и рехабилитация /НСБФТР/ Йордан Иванчев.

Както към този момент БГНЕС заяви, една от най-апетитните и към момента неразграбени лечебни заведения – тази в „ Овча купел ”, е в тотална безтегловност заради нахлуването в директорския кабинет на лекар Антон Живков, без той да е вписан в Търговския указател, а доктор Иванчев не е освобождаван и не е уведомяван за никаква промяна. Живков твърди, че е изпратен персонално от здравния министър Кирил Ананиев и стартира да се разпорежда в болничното заведение.

На 12 април Антон Живков, под претекст, че е новият шеф, е взел ключа от директорския кабинет от защитата на болничното заведение, влезнал вътре и съпроводен от госпожа /по данни на защитата показана за икономическия шеф – Петрана Лалева/ са почнали да ровят по документите в кабинета. „ Когато отидох на работа не бях позволен в кабинета си, макар че към момента съм Изпълнителен шеф ”, показва доктор Иванчев в сигнала до прокуратурата.

В продължение на няколко дни в лечебното заведение се правят безспорни беззакония – „ ровят се документи, борави се с персонални данни на личен състав, назначават се хора без правно съображение, подписват се фактури без представителна власт. Живков е отправял закани към личния състав и още какво ли не, заплашва го с уволняване, което мощно е обезпокоило чиновниците в болничното заведение ”, сигнализира още Иванчев в незабавния сигнал.

„ Искам да подчертая изрично, че приемо-предаване с въпросното лице не е направено. Възможно е да са унищожени документи или манипулирани счетоводни данни поради обстоятелството, че до 15 число се подават информации до Министерство на здравеопазването, СРЗИ и Национална агенция за приходите, не мога да нося отговорност какво тъкмо е написано и какво е подадено. Освен това съм мощно смутен и за годишното счетоводно привършване, защото до 25 число на месец април лечебното заведение би трябвало да показа в Министерство на здравеопазването годишния финансов доклад. Притеснявам се и от това, че лицето Живков без представителна власт е съставил и подписал фактура за осъществена активност по контракт с НЗОК, който може да докара до незаплащане на НЗОК на осъществената от болничното заведение активност. Сам по себе си единствено този факт може да докара лечебното заведение до банкрут в границите на месец ”, сигнализира Иванчев прокуратурата и упорства за предприемане на незабавни ограничения.

БГНЕС напомня, че през последните месеци има серия от кавги към болничното заведение в „ Овча купел “. Те са свързани с това, че тя е собственик на апетитни парцели и минерална вода с изключителни лечебни качества. Принципал на болничното заведение е здравното министерство, чието управление лишава минерални извори в “Горна баня ” и “Овча купел ” и прилежащите им здания, с цел да ги даде безплатно на Столична община. Решението се взима в миг, в който някогашният министър на опазването на здравето Николай Петров е в болнични. В този миг го замества Лидия Нейчева, която е фармацевт.

За ползи, свързани с апетитните парцели на болничното заведение, сочи фактът, че постройката е оставена да се разрушава, от години се водят нескончаеми каузи сред Софийска община и управлението на болничното заведение. През септември предходната година шефът на болничното заведение е получил писмо от Министерство на здравеопазването, в което се споделя, че капиталът му би трябвало да бъде понижен от 543 000 на 89 130 лв.. След този документ управлението би трябвало да трансферира на Общината парка, балнеолечебницата и двата парцела в квартал Горна баня. Това са почти 90% от всички капитали на болничното заведение.

Служителите на болничното заведение недоумяват за какво е тази атака за парцелите, откакто договорите по Оперативна стратегия „ Интелигентен напредък “ към този момент са подписани. Следователно, всички дейности по прекачване на парцелите ще бъдат непозволено осъществени в нарушавания на решение №30 на Министерски Съвет. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР