Директорът на Българската агенция за безопасност на храните (БАБХ) Христо

...
Директорът на Българската агенция за безопасност на храните (БАБХ) Христо
Коментари Харесай

Директорът на БАБХ Христо Вълчанов е уволнен

Директорът на Българската организация за сигурност на храните (БАБХ) Христо Вълчанов е уволнен от поста си. Това става със заповед на служебния министър председател Гълъб Донев, оповестяват от Министерски съвет.

В изказването на Министерски съвет обаче не се показват претекстовете за неговото освобождение от поста. Начело на БАБХ в този момент ще застане досегашният зам.-директор Иван Шиков, препоръчан от министъра на земеделието Явор Гечев.

Уволнението на Вълчанов идва часове, откакто от " Продължаваме промяната " поради дейностите на новото управление на Агенцията с частния фитосанитарен надзор на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево ".

Представители на партията настояват, че съответни чиновници от организацията пречат на делото на страната против частната лаборатория на “Капитан Андреево “.
Бившият шеф на БАБХ Христо Даскалов уточни, че Вълчанов е анулирал двете му последни решения, с които той е оповестил за незабележим контракта с " Евролаб " и е изискал от компанията да напусне държавните пространства на границата.Според Даскалов договорът с " Евролаб " е в действие, а всички каузи против частната компания са анулирани.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР