Директорът на Българката асоциация на организациите на производители на плодове

...
Директорът на Българката асоциация на организациите на производители на плодове
Коментари Харесай

Браншовик стана зам.-министър по биоземеделието

Директорът на Българката асоциация на организациите на производители на плодове и зеленчуци Чавдар Маринов е назначен от премиера Бойко Борисов за заместник-министър за биоземеделието, оповестиха от държавната пресслужба в понеделник.

Такъв бе обещан https://www.mediapool.bg/bioproizvoditelite-si-naznachavat-zam-ministar-i-spirat-protestite-news292500.html след митинги на биофермерите. Те желаеха оставката на земеделския министър Румен Порожанов, поради свърхизисквания към бизнеса и орязани дотации, което пречи за развиването на бранша и убива бизнеса им. Недоволството им бе потушено с заричане за техен зам.-министър, какъвто в този момент получават, а Порожанов бе отхвърлен поради абсурда с къщите за посетители, построени с евросубсидии и употребени за персонални потребности.

Чавдар Маринов е приключил Тракийския университет в гр. Стара Загора със компетентност " Животновъдство “, има и добита образователно-квалификационна степен " магистър “ по компетентност " Финансов мениджмънт и маркетинг “ от Висше учебно заведение по обезпечаване и финанси в София. В интервала 2007-2017 година е заемал редица експертни длъжности в Държавен фонд „ Земеделие “ и Министерството на земеделието и храните. От 2018 година оглавява Българката асоциация на организациите на производители на плодове и зеленчуци.

Като зам.-министър на земеделието Маринов ще дава отговор за реализирането и осъществяването на националната политика и политиката на Европейски Съюз в региона на растениевъдството и биологичното производство; ръководството на активността на риска и рецесиите, ориентирана към противопоставяне и компенсиране на вреди при неподходящи климатични събития.
Полезна ли ви беше тази публикация? Ще се радваме, в случай че подкрепите електронното издание Mediapool.bg, с цел да може и отсега нататък да разчитате на самостоятелна, професионална и почтена осведомително - аналитична медия.
Подкрепете ни Абонирайте се за най-важните вести, разбори и мнения на събития от деня. Бюлетинът се изпраща до електронния Ви адрес всеки ден в 18:00 часа.
Абонамент


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР