Директивата за минималните възнаграждения, която скоро ще бъде приета финално,

...
Директивата за минималните възнаграждения, която скоро ще бъде приета финално,
Коментари Харесай

Ваня Григорова: Минималната заплата трябва да стане 850 лева

Директивата за минималните хонорари, която скоро ще бъде призната финално, е половината от междинната заплата най-малко да стане минималната. Това значи минималната запалата да бъде увеличена на 850 лв., защото знаем, че в този момент тя е 710 лв..

Стандартно е настояването и в естествена обстановка би трябвало да се стремим към този размер и сега изрично би трябвало да напомним, че от първи януари нямаше нарастване на минималната работна заплата. Имаше нарастване от първи април и то беше по-ниско нарастването от насъбраната инфлация. Само до края на предходната година с нея се покриваше напълно инфлацията, имаше едни дребни проценти, които оставаха, в този момент ръководещите ни настояват, че те към този момент са нараснали минималната работна заплата, така че няма да минават към ново нарастване, а когато минималната работна заплата може да се замрази, тогава би трябвало да имаш опция да замразиш инфлацията. Очевидно не мога да го създадат.

Това съобщи за Нова тв икономистът на КТ „ Подкрепа “ Ваня Григорова.

Първо би трябвало да има нарастване на минималната работна заплата и нарастване на заплатите в държавния бранш. Видяхме към този момент стачката в здравната каса тя ще стане ефикасна и безсрочна, в случай че тези хора не си получат парите. Такава се готви и в Агенцията за обществено подкрепяне. Ако бизнесът не види ограничения, тъй че да бъдат понижени разноските му за ток и газ, той в действителност ще се наложи да усили цените доста, тъй че инфлацията ще се усили двойно. Това значи, че цената на газа би трябвало да се приближи до стойностите от предходната година, а цената на електричеството да се балансира до тази от предходната година, сподели още Ваня Григорова.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР