Дипломатическата война между България и Русия в нова фаза. Руската

...
Дипломатическата война между България и Русия в нова фаза. Руската
Коментари Харесай

Василев: Чрез изгонването на българските дипломати Русия показва имперското си поведение

Дипломатическата война сред България и Русия в нова фаза. Руската федерация разгласи 14 български дипломати и техните сътрудници за личност нон грата. 

Мярката е ответна, откакто преди месец някогашният министър-председател Кирил Петков разгласи невижданото решение на кабинета да изгони 34 дипломати и 36 техни сътрудници дружно със фамилиите им поради данни, че " работят против ползите на България ".  

“Странно е, че това решение на Руската Федерация пристигна в първия ден на новия длъжностен кабинет, който е другарски надъхан към Русия ”, сподели някогашния дипломат на България в Русия и политически и енергиен специалист - Илиян Василев, в ефира на “Събуди се ”. “Доколкото запознат съм дипломат Митрофанова, те желаят да приключат с тази история и да стартират “на чисто ”, добави той. 

Чрез тези свои дейности Руската Федерация демонстрира имперското си държание, счита още Василев.

Българските дипломати имат 120 часа, с цел да се върнат назад в България. “Това е релативно обичайно време ”, счита някогашният дипломат. По думите му първите потърпевши ще са съветските туристи, които няма да имат опция да получат визи, с цел да пътуват към България.

В свое изявление дипломат Елеонора Митрофанова сподели, че се надява бъдещото държавно управление да е по-прагматично и че на страната ни ще се наложи да взима по-прагматични решения по отношение на стопанската система. “Тя надценята смисъла на думите и нещата, които може да свърши тук. Очевдино посланието й е да реактивираме контракта с “Газпром ”, сподели Василев. Според него до момента в който Русия е във война доставките на газ не могат да бъдат сигурни, даже и да се възстановят договорните връзки сред двете страни.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР