Дипломатическата мисия на Руската федерация в Лондон е изпратила нота

...
Дипломатическата мисия на Руската федерация в Лондон е изпратила нота
Коментари Харесай

Русия отговори официално на Великобритания за отравянето на Скрипал

Дипломатическата задача на Руската федерация в Лондон е изпратила нота в отговор на настояването на английското министерство на външните работи, в която декларира, че Москва не е обвързвана със случилото се в Солсбъри, където на 4 март бе токсичен някогашният полковник от Главно разследващо ръководство Сергей Скрипал и щерка му Юлия, съобщи ТАСС.

Агенцията се базира на известие на съветската дипломатическа задача в Туитър.

В него се споделя, че в изпратената нота посолството е удостоверило, че Русия не е обвързвана с случая в Солсбъри. Изложени са и упоменатите към този момент условия за осъществяване на взаимно следствие.

От съветското посолство в Лондон обявиха още в Туитър, че Москва няма да отговори на английския ултиматум, в случай че не получи проби от нервнопаралитичното вещество, употребявано при нападението против Скрипал.

Британският министър председател Тереза Мей даде на Москва период до среднощ да изясни по какъв начин химическо вещество, съветско произвеждане, се е озовало и е било употребявано в английския град. В противоположен случай Лондон заплаши да предприеме ответни ограничения.

Превод и редакция: БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР