Дипломатическата криза между Великобритания и Русия спря голяма част от

...
Дипломатическата криза между Великобритания и Русия спря голяма част от
Коментари Харесай

Английски фен стигна с яхта от България до Волгоград, за да гледа победата над Тунис

Дипломатическата рецесия сред Англия и Русия спря огромна част от почитателите на британския народен тим да пътуват за международното състезание и да поддържат тима на Гарет Саутгейт. Не по този начин обаче стоят нещата при Греъм Кентсли, който измина към 2000 километра по вода, с цел да стигне до Волгоград. Там в понеделник Англия стартира с победа 2:1 над Тунис, присъединяване си на международните финали.

Кентсли, който е родом от Сейнт Албънс в графство Хертфордшир, стигна с яхтата си от България до крайречния град за малко над пет седмици, тъкмо в точния момент за срещата.

" Идеята се върти в главата ми понед от няколко години ", споделя Кентсли пред " Ройтерс " в един от питейните заведения край фензоната във Волгоград. " Винаги съм мислел, че стигнеш до града, където тимът ти играе на международно, тъкмо преди мача ще бъде занимателно ".

Яхтата на англичанина е дълга 9.9 метра и носи името Шарлийн. Екипажът се състои от Кентсли и още трима души, които потеглят от брега на река Дунав, прекосяват Черно море и стопират за малко в Крим – повода за рецесията сред Украйна и Русия през 2014 година Следва пресичане на Азовско море и прекосяване през канала Волга-Дон, с цел да стигне до града-домакин на първия мач на Англия.

Пътуването обаче минава през някои компликации, откакто на няколко пъти екипажът минава през много бурни води. За малко стихия провокира и електрически проблем на борда на яхтата, а в един миг даже Кентсли и спътниците му се тормозят, че ще бъдат спрени от украинския флот.

Британецът изяснява, че в Крим яхтата му е била на кея, дружно с няколко съветски подводници. Той прибавя, че познава добре Волгоград, откакто преди време е бил женен за рускиня точно от града. Кентсли даже споделя историята на Волгоград – мястото известно като сцена на борбата за Сталинград, един от най-важните моменти през Втората международна война.

Така откакто плава към 2000 километра Кентсли става един от към 2500-те фена на Англия, стигнали до Волгоград, с цел да гледат тима си. Той не е удовлетворен, че дипломатическата рецесия, провокирана поради отравянето на някогашния съветски разузнавач Сергей Скрипал и щерка му Юлия, докара до отлив на почитателите от Англия.

 Яхтата
© Reuters

Яхтата " Шарлийн ", с която британският ентусиаст стигна от България до Русия.

" Смятам, че в случай че това със Скрипал не се беше случило щяхме във Волгоград да бъдем над 10 хиляди души. Цялата история спря доста хора да пътуват до Русия, тъй като се притесняват от проблеми и принуждение ", споделя още англичанинът.

Въпреки всичко той е решен, че ще гледа и другите мачове на Англия, с яхтата си или не. На 24 юни " Трите лъва " ще играят с Панама в Нижни Новгород, до момента в който четрии дни по-късно се изправят против Белгия в Калининград.

За Кентсли оптимистично остава да стигне по вода до Ростов на Дон, където Англия може да играе на осминафинал, в случай че приключи първи в своята група.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Световното по футбол (231)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР