Дипломати и политици непрекъснато ни повтарят, че диалогът е важен.

...
Дипломати и политици непрекъснато ни повтарят, че диалогът е важен.
Коментари Харесай

Срещата между Тръмп и Путин: Губещият е ЕС

Дипломати и политици непрестанно ни повтарят, че разговорът е значим. Дори и да няма какво да се каже, би трябвало да се приказва. Означава ли това, че би трябвало да има разговор единствено с цел да бъдат нанесени обиди и с цел да бъде генерирано напрежение, питат от редакцията на немския народен всекидневник Die Zeit, представени от организация " Фокус ".
В сряда и четвъртък президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп проговори на държавните и държавни ръководители на страните от НАТО, и това бе злополука. След три дни той ще беседва с съветския си сътрудник Владимир Путин в Хелзинки и е доста евентуално полемиката посред им да протече доста по-гладко. Дали договарянията във финландската столица ще приключват с съответни решения, е въпрос, който към този момент остава отворен. Руснаците са показали план на американците, само че както в Москва, по този начин и във Вашингтон показват въздържаност в упованията си. Дори и да не приключи със финален документ, тази среща по този начин или другояче няма да бъде историческа. Но въпреки всичко ще бъде доста значима. Защото офанзивите на Тръмп против европейците в действителност ускоряват властта му единствено с помощта на Путин .
Европейците схващат опасността, че този човек може да злоупотребява със международния ред по метод, който му се хареса. Въпреки че приказва доста за взаимност и шерване за тежестта, Тръмп гони само личните си (американски) ползи . Той слага под въпрос съществуването на НАТО, защото множеството страни членки отделят малко средства за защита, с което потвърждава, че не е угрижен за нежната сигурност, а за това дали европейците са подготвени да платят повече за въоръжаване – от американски компании, несъмнено !
Ако Тръмп изисква два % разноски за армията, то е тъй като той мери триумфа в парично изражение. И в случай че Тръмп дефинира Германия като „ пленник на Русия “ поради доставките на газ, то това е единствено тъй като сходна обстановка заплашва американския енергиен пазар .
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР