Дипломатът предвижда край на войната като Русия запазва териториите придобити

...
Дипломатът предвижда край на войната като Русия запазва териториите придобити
Коментари Харесай

Кисинджър: САЩ са на прага на война с Русия и Китай

Дипломатът планува завършек на войната като Русия резервира териториите добити през 2014-та година - полуостров Крим и Донбас

Съединените щати са на прага на война с Русия и Китай поради различия, отчасти провокирани от Съединените щати, и без идея до какво ще докара този конфликт. Това заявава в изявление за " Уол Стрийт Джърнъл " някогашният американски държавен секретар Хенри Кисинджър.

Според Хенри Кисинджър светът е на път да изпадне в рисково неравновесие.

Пред " Уол Стрийт Джърнъл " на въпрос дали Съединенитеи щати могат да се оправят с враговете Русия и Китай и да ги разединят както по времето на президента Никсън - дипломатът няма елементарен отгтовор и споделя, че сега не е допустимо Пекин и Москва да бъдат скарани, а само може да не се нагнетява напрежение и да се основават благоприятни условия.

Кисинджър провокира рецензии по-рано тази година, откакто съобщи, че няма различен избор с изключение на поставените въпроси за сигурността от съветския президент Владимир Путин да бъдат прегледани съществено и, че е било неточност НАТО да даде сигнал на Украйна, че може да се причисли към алианса. Украйна съгласно Кисинджър е общ брой от територии, които руснаците считат за свои и стабилността ще бъде по-голяма, в случай че Украйна работи като буфер сред Русия и Запада.

Пред " Уол Стрийт Джърнъл " Кисинджър споделя, че към този момент е късно и след държанието на Русия Украйна - публично или не - към този момент би трябвало да бъде третирана като част от пакта. И въпреки всичко дипломатът планува завършек на войната като Русия резервира териториите добити през 2014-та година - полуостров Крим и Донбас, само че пък няма отговор по какъв начин сходно решение се разграничава от Минските съглашения, които не съумяха да решат спора.

По въпроса за Тайван Хенри Кисинджър показва паника, че Вашингтон и Пекин вървят към рецесия.

Политиките на двете страни разрешиха напредъка на Тайвън към самостоятелна демократична територия и това пазеше мира в продължение на 50 години, споделя Кисинджър и поучава, че всяка смяна на главната конструкция в тези връзки е рискова.

В края на изявлението Хенри Кисинджър отхвърля да се самокритикува с думите, че не се самоизмъчва какво е можело да бъде направено по друг метод.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР