Динозаврите са изчезнали заради паднал астероид, предизвикал масова смърт. Това

...
Динозаврите са изчезнали заради паднал астероид, предизвикал масова смърт. Това
Коментари Харесай

Астероид ли е създал живота на Земята

Динозаврите са изчезнали поради паднал метеорит, провокирал всеобща гибел. Това всички сме го чували. Но има и една друга доктрина, съгласно която точно паднал метеорит е първопричината за зараждането на живота на Земята .
 Voyager Station, новият хотел в Космоса и по какъв начин ще наподобява той
Още един хотел ще лети в Космоса

Ще замязя ли орбита на Земята на курортен комплекс

Тези небесни тела ще се окажат нещо доста повече от големи скални парчета, които се движат из Вселената. Учени от Royal Holloway University of London се похвалиха с първото по рода си изобретение - вода и органични субстанции на повърхността на метеорит .

До него те стигат след просторен разбор на дребна отломка от метеорита Итокава, който Японската организация за аерокосмически проучвания връща на земята през 2010г. Доказано е, че веществата и водата произлизат от самото небесно тяло , а не са се озовали върху него вследствие на конфликт с друго.
 Снимка 521526

Учените считат това са революционно изобретение, което може да " пренапише историята на живота на нашата планета " . Въпреки че органичното вещество не значи съответно форма на живот, то е индикация, че метеоритът носи същите първични материали, обезпечили основата за произхода на живот на нашата планета.

Според откривателите, водата и органичните материали са се натрупвали постепенно на Итокава, в продължение на милиарди години, тъкмо както Земята . В предишното метеоритът е минал през рисково нагряване, дехидратация и разрушение заради някакъв тип пагубно влияние. Въпреки това, той съумява да се възвърне и се рехидратира с вода, идваща от други, богати на въглерод астероиди.
 Снимка 521528

Откритието си за Итокава учените настояват, че важи за всички метеорити от вид S . Те са каменисти и може да не съдържат толкоз огромно обилие от богат на въглерод материал, колкото въглеродните метеорити, само че тяхната химия и водно наличие са се развили по сходен на нашата планета метод, предава Daily Mail.
 NASA, новите задачи до Слънцето и рисковото време в Космоса
Опасното време в Космоса, което заплашва и нашата планета

Кой е огромният ни зложелател

И теорията е, че в случай че и на други места във Вселената е имало сходни удобни условия, както на ранната Земя, и на тях метеоритите със своите сурови съставки е можело да провокират пораждане на живот. Така се опровергава и мнението, че въглеродните метеорити са единствените, способни на сходни чудеса.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР