Динамо (Загреб) направи сериозна крачка към осминафиналите на Лига Европа,

...
Динамо (Загреб) направи сериозна крачка към осминафиналите на Лига Европа,
Коментари Харесай

Бруно Петкович герой за Динамо в Русия

Динамо (Загреб) направи сериозна крачка към осминафиналите на Лига Европа, откакто завоюва с 3:2 гостуването си на Краснодар. Руснаците на два пъти изравняваха, само че в последна сметка отстъпиха и ги чака тежък реванш. Над всички в дуела беше таранът на Динамо Бруно Петкович, който вкара два от головете.

За Краснодар това беше първи формален мач за годината, тъй като шампионата в Русия още не е възобновено. Старши треньорът на " биковете " беше лишен от услугите на, и.

Динамо приключи груповата фаза в Лига Европа със единствено един позволен гол, а измежду противниците на отбора беше и ЦСКА (Москва). На конференцията преди днешния мач наставникът на хърватския гранд Зоран Мамич съобщи, че Краснодар е по-силен тим от ЦСКА и разполага с повече варианти в офанзива.

Иранецът Садег Мохарами беше единственият отсъстващ за Динамо. В офанзива стартира Бруно Петкович, а зад него действаха Мислв Оршич и Лука Иванушец. Ариан Адеми, Кристиян Якич и Ловро Майер оформиха халфовата линия на хърватите.

Краснодар излезе спретнат в система 4-3-3. Тримата в средата на терена бяха, и, а в предни позиции започнаха, и.

Динамо имаше превъзходство първоначално, а позволи неточност с неразчетено излизане, само че тя не беше осъдена. В 15-ата минута обаче гостите стигнаха до гол. Иванушец проби на скорост в наказтелното поле и шутира, Городов избави, само че никой от бранителите на Краснодар не съумя да почисти и Петкович насочи топката с глава в мрежата.

В 26-ата минута Адеми пропусна да удвои задатъка на Динамо, а единствено две минути по-късно Маркус Берг се оказа на точното място след комплициране в защитата на хърватите и се разписа за 1:1. До почивката гостите имаха две рискови офанзиви, само че не ги приключиха с точни изстрели.

В 54-ата минута Оршич центрира от корнер, Городов отново не се намеси добре и Петкович заби втория си гол в мача. В средата на втората част Берг сподели класа и подаде на сънародника си Клаесон, който направи 2:2, само че домакините продължиха да позволяват неточности в отбранителен проект. Четвърт час преди края Петкович беше в основата на хубава офанзива, приключила с гол на Ияи Атиемуен, който обезпечи успеха на хърватите.

Лига Европа, 1/16-финали:

КРАСНОДАР - ДИНАМО (ЗАГРЕБ) 2:3
0:1 Б. Петкович (15')
1:1 М. Берг (28')
1:2 Б. Петкович (54')
2:2
В. Клаесон (69')
2:3 И. Атиемуен (75')

Лига Европа 1/16 кръг, четвъртък 18 февруари  Краснодар 2:3краен резулат  Динамо Загреб
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР